SØRREISA: Messa strekker over lørdag og søndag, der lørdag har befestet seg som den klart beste dagen rent publikumsmessig.

– Da kan det i perioder være ganske tett med folk mellom bodene og i messeområdet generelt, fastslår leder Charlotte Jacobsen i Kunst- og Håndverksmessa i Sørreisa.

Som vanlig tas lokalene i Sørreisahallen, kulturhuset og deler av sentralskolen i bruk for å få et innsmett til alle utstillerne.

– I tillegg har vi utstillerne som holder til utendørs, som Fisketorget, Duttas Smultringer og Hjerttind Rein, som kan by på godsaker som hjemmelagde fiskekaker, reinkjøttprodukter og smultringer, påpeker messelederen.

Snart jubileum

– Hvilket messe er dette i rekken?

– Det er den nittende messa Sørreisa Idrettslag Fotball arrangerer. Så neste år har vi et ganske stort jubileum som vi må se på hvordan vi skal markere.

– Det er mange frivillige involvert i denne messa?

– Det stemmer. Jeg har ikke telt, men det er nok bra over 100 i sving. Jentene tar seg av ting som billettsalg og servering, mens guttene hjelper til med opprigging og nedrigging. Og har vi alle de som tar seg av at alle får en bra parkeringsplass.

– Hvor mange utstillere har du i år?

– Til sammen 67, og blant det varierte utvalget av produkter de kan tilby finner vi bøker, glass, treprodukter, husflidsprodukter, kunst, lefser og et stand som bare kaller seg for Gammeldagsmat.

– Det er vel også mange som speider etter passende artikler under treet på denne messa?

– Ja, vi er inne i den tiden da folk flest begynner å tenke og forberede seg til jul igjen. Hos oss finner de produkter man ikke finner i vanlige butikker. Så det er lett å finne en spesiell og noe annerledes gave her.

Gamle og nye

Charlotte Jacobsen vet å sette pris på utstillere som kommer igjen hvert eneste år.

– De har funnet ut at dette er en messe de trives på, og vi setter stor pris på våre trofaste utstillere. Samtidig kommer det hele tiden noen nye til, noe vi også er glad for. Det ganske store geografiske området våre utstillere kommer fra setter sitt preg på messa, og medvirker til bredden i utvalget av produkter den kan tilby. Vi regner med god pågang også i år.