FINNSNES: Det opplyser koordinator Marianne Lene Linløkken i Kultur i Troms.

Folkedans

– Interessen for folkedans er gledelig stigende i vårt land. Ikke minst i Midt-Troms ,der både tradisjon og nyskapende folkedans brer om seg. Her kan man neven den innsatsen som festivalen Kalottspel gjør, påpeker Marianne Lene Linøkken.

Dette er en trend som Den Kulturelle Skolesekken gjerne vil forsterke.

– Nå gjør vi et løft i Den kulturelle skolesekken i Troms. For første gang tilbyr vi workshop i folkedans. De kommende tre ukene skal skoleelever i femte til sjuende klassetrinn i Lenvik, Bardu og Målselv kommuner gi seg i kast med folkedansen. Elevene får en smakebit av nordnorsk folkemusikk og av folkedans. De får lære sanger og prøve seg på ulike nordnorske danseformer til levende musikk, forklarer Marianne Lene Linløkken, og fortesetter:

– Det er Nina Fjeldet og Torill Steinjord, sammen med Folkemusikk Nord, som har ansvar for workshopen, som de har kalt for «Den gjerrige mannen». Den som vedvirker i workshopen vil nok forstå hvorfor man har valgt denne spesielle overskriften på skoleprosjektet.

Medvirkende

Toril Steinjord og Nina Fjeldet har begge lang erfaring innen ulike former for kulturvirksomhet.

– Nina fjeldet er en felespiller som kommer fra Gausdal, men som nå har slått seg ned i Målselv, der hun nå er daglig leder i Kalottspel. I tillegg er hun svært aktiv som frilanser. Hun har også vært innom Fotefar i en periode, og har i den senere vikariert som produsen for denne gruppa.

Toril Steinjord er også frilans, men hennes greie er folkedans. Hun er fra Grytøya, og har sin utdannelse i folkemusikk og folkedans fra NTNU.

Får besøk

Skolene som får besøk av denne duoen i Midt-Troms er Silsand barneskole mandag 24. og torsdag 27. oktober. Finnsnes barneskole får besøk mandag 31. oktober og onsdag 2. november.

Elevene i femte til sjuende klassetrinn ved Fagerlidal skole blir kurset torsdag 3. og fredag 4. november.

Mandag 7. november har Den Kulturelle Skolesekken forflyttet turneen til Bardu og Øvre Bardu oppvekstsenter, der det også er workshop dagen etter.

Aller Sist på besøkslisten av skolene i Midt-Troms står igjen Fagerlidal skole, som kurses onsdag 9. og torsdag 10. november.