SJØVEGAN: Konserten inngår i en serie som-kantoren har kalt for «Kveldsmusikk» i Salangen kirke denne høsten.

– Høstens første arrangement i denne serien var en allsangkveld der publikum selv bidro. Denne onsdagen er det noe helt annet, nemlig en ren instrumentalkonsert der instrumentene kirkeorgel, flygel og trompet benyttes, forklarer Fredrik Lantz, som selv skal traktere kirkeorgelet og flygelet.

– Instrumentet trompet er det imidlertid ikke jeg som skal blåse liv i. Til det har jeg fått en trompetist som heter Erling Andreassen. Han er fra Målselv, og er mottakelig for å delta i slike opplegg som dette.

Til de som måtte lure på når disse arrangementene avvikles kan kantoren opplyse at alle går på samme sted og til samme tid.

– Vi må heller ikke glemme at det er tradisjonell kirkekaffe etterpå, det er en sosial setting som hører med og som mange setter pris på.

En time

Fredrik Lantz understreker at alle arragementene har samme varighet.

– De varer i én time, verken mer eller mindre. På en vanlig ukedag tror jeg ikke at noen ønsker seg noe lengre. Poenget er at man skal kunne sette seg ned i det store og fine kirkerommet i Salangen kirke, senke skuldrene litt og lytte til musikken som fremføres.

Hele repertoaret er ikke spikret ennå.

– I utgangspunktet er det klassisk musikk som står på programmet, men det er ikke umulig at vi er innom noe andre sjangere.

– Kan du røpe noe av repertoaret?

– Ja, når det er orgel med i bildet kan man vanskelig komme utenom Bach. Han har skrevet veldig mange flotte stykker for dette instrumentet.

Arne Dagsvik

– Er orgel og trompet instrumenter som passer sammen?

– I høyeste grad, og det brukes ofte også i kirkelig sammenheng. Jeg pleier selv å hyre en trompetist til konfirmasjonsgudstjenester og andre festgudstjenester.

Fredrik Lantz sier også at musikkstykket «Intrada» står på programmet.

– Det er komponert av Arne Dagsvik, som jo er forholdsvis lokal og bor i Skånland kommune i Troms. Så vel møtt på onsdag til flest mulig, slutter kantoren.