FINNSNES: Bestillingsverket «Anføttes» til Kalottspel i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge, skal ut på skolekonsertturné i Troms og Svalbard i uke 43, 47 og 49. Det er et utvalg ungdomsskoler og videregående skoler i Troms og Svalbard som får besøk av Benjamin Mørk og Kartellet, de to festspillprofilene under Festspillene i Nord-Norge 2016. Dette er i regi av Den kulturelle skolesekken i Troms fylkeskommune, opplyser produsent Kjersti Jørgensen i Skolekonsertene, som også er musikkprodusent for Den kulturelle skolesekken

Barskt uttrykk

– Forestillingen har et barskt uttrykk som balanserer video-visuals og filmsekvenser av Torbjørn Thrane Sandnes, dansekompaniet Kartellet og Benjamin Mørks drivende elektronikamusikk. Uttrykket er bygget rundt eldre rytmikk og dans fra Nord-Norge. Man kan nesten si at halling, pols, reinlender og vals fungerte som tidligere tiders «raveparty». I Anføttes leker man med hvordan disse musikk og danseformene ville sett ut i dag om man beholdt de gamle rytmene og grooven og byttet ut de gamle instrumentene med nymotens instrumenter som mac, synth og samplinger.

Skolene turneen besøker i Midt-Troms er Berg Montesssoriskole, Berg skole og Gryllefjord skole mandag 24. oktober. Tirsdag 25. oktober er det Elvetun skole og Sørreisa Sentralskole som får turnébesøk. Onsdag 26. oktober står Finnsnes ungdomsskole og Rossfjord barne- og ungdomsskole på turnéplanen. Dagen etter besøkes Botnhamn skole, Husøy skole og Senja Montessoriskole. Fredag 28. oktober står Medby oppvekstsenter, Stonglandet skole og Vikstranda skole på spilleplanen.

- Vi er veldig stolte over å kunne presentere produksjoner med dyktige kunstnere fra vår region til elevene. Anføttes er nyskapende og tolker folkemusikken og dansen i en helt ny drakt, sier Kjersti Jørgensen.

– Rørende opplevelse

– Det var en veldig sterk og rørende opplevelse under førpremieren på Festspillene i Nord-Norge for meg, og jeg håper dette kan inspirere elevene til å ta vare på kulturen og tradisjonen vår, sier Jørgensen, som mener at elevene kan vente seg en svært spesiell opplevelse når medlemmene i Kartellet og musikeren Benjamin Mørke kommer på besøk, noe som skjer på dagtid i skoletiden.