STONGLANDSEIDET: På samme måte som Eventyrlig helg er blitt en egen tradisjon i Tranøy, holder blandakoret Kor Flott sin stemningskonsert i kirka. Stonglandet kirke er et utmerket konsertlokale, vel egnet til å fremføre kormusikk, så vel sakralt stoff som litt mer løssluppen musikk, mener koristene, og for å sette publikum i riktig god stemning, tror leder Jon Petter Stangnes at en miks av musikksjangre er viktig, både for publikum og for koristene selv. Kor Flott teller i dag 24 medlemmer, men på konserten får de hjelp av syv sangere fra Sørreisa mannskor, forteller han.

– Vi er veldig glade for at guttene fra Sørreisa atter en gang vil være med og lage denne festlige konsertrammen her ute, sier Stangnes.

Musikere

Med god hjelp fra musikere fra Sørreisa, henholdsvis Bengt Karlsen på tangenter, Trond Lande på gitar, Steve Andrews på bass og Haavar Sandnes på trommer, kommer programmet til å bestå av sanger av blant annet Kari Bremnes, Elle Melle, Paul Simon, Bjørn Afzelius og Mikael Wiehe og Helge Stangnes.

– Vokalist i The band called Oh, Frode Larsen fra Sørreisa, er en eminent sanger som har vært med Kor Flott på mange konserter de siste årene. Vi er kjempeglade for å kunne si at han blir med oss på konserten denne fredagskvelden i Stonglandet kirke.

– Bare det at han er med, tilsier at dette blir en god konsert for øret, sier Jon Petter Stangnes.

Kulturliv

Kor Flott har eksistert i snart 13 år, og de siste seks årene har Oskar Larsen fra Sørreisa vært dirigent. Koret rekker gjerne over 12-14 opptredener hvert eneste år og er en aktiv bidragsyter til kulturlivet i Tranøy, vet Stangnes. Like mye teller det sosiale og det som skjer utenfor både midtfylket og landets grenser: Hovedmålet denne sesongen er en konserttur til solkysten i Spania i begynnelsen av mai 2017. Der vil koret sammen med The band called Oh holde flere konserter, blant annet i sjømannskirka og på de internasjonale dagene i Fuengirola.

Forhåndssalg

– Forhåndssalget av billettene tar alle korsangerne seg av, og fra tidligere år vet vi at det kan bli trangt om plassen i kirka. Det vil være lurt å reservere seg billetter på forhånd, sier Jon Petter Stangnes.

Kor Flott og Sørreisa mannskor samarbeider gjerne. Foto: Arne Ivar Hanssen