FINNSNES: Det skjer tirsdag 22. november, og i år som i fjor er det Finnsnes kirke som er arena for konserten.

– Finnsnes kirke er et veldig fint sted å opptre, og det samme er kulturhuset. Jeg har opptrådt begge steder, i fjor i forbindelse med jubileet til avisen du jobber i, sier Ole Edvard Antonsen.

Åttende gangen

Det er åttende gang Edvardsen med følge reiser på turné landet rundt med konsertkonseptet «Desemberstemninger». På fem av dem har Didrik Solli-Tangen vært en av solistene.

SOLIST Didrik Solli-Tangen medvirker på sin femte turné med «Desemberstemninger». Foto: Øyvind Arvola, Harstad Tidende

– I fjor ble jo Didrik syk og kunne ikke opptre på Finnsnes. Vi får håpe at han denne gangen holder seg frisk og rask, sier Antonsen.

Han reiser ikke alene.

– Til sammen er det ti personer som medvirker på denne turneen. Foruten de to solistene har vi et tre manns stort orkester, teknikere og turnélder.

Ung og lovende

– Du har med deg en helt ny solist på årets turné.

– Det stemmer. Det er sopranen Stine Hole Ulla, som er en særdels lovende og dyktig sopran til tross for sin unge alder. Hun er faktisk bare 21 år, men har allerede rukket å bli vinneren av «Norske Talenter» og delta i «Melodi Grand Prix». Et skikkelig supertalent som jeg gjerne ville ha med meg på denne turneen.

Det hører med til historien at Stine Hole Ulla bare var 14 år da hun kom inn på Musikkonservatoriet NTNU i Trondheim.

Finnsnes er det eneste stedet i Midt-Troms der turneen til Ole Edvard Antonsen stopper.

Ja takk, begge deler

– Hva slags repertoar kan man vente seg på årets turné?

– En blanding av det vi kan kalle klassiske julesanger og litt pepperkaketing. Med det siste sikter jeg blant annet til det vi forbinder med Disney-jul. Jeg vil gjerne ha med både klassisk og noe som er mer lekent og ledig. Ikke alt er juleting heller. Da jeg la kabelen til den førtse turneen spurte jeg meg selv hva den burde inneholde, og svarte som Ole Brumm: Ja takk, begge deler.

Men selv på de klassiske julesangene kan det være overraskelser.

– Vi leker oss jo litt med å lage nye arrangementer på kjente ting, så helt rett frem er det ikke.

– Er det du som bestemmer repertoaret?

SOLIST Den unge og lovende sopranen Stine Hole Ulla medvirker for første gang i «Desemberstemninger».

– Jeg vil si at det skjer i samarbeid med de andre, mens de nok vi si at jeg bestemmer alt. Et kompromiss er å beskrive utvelgelsesprossen som demokratisk, men styrt med hard hånd. Jeg mener vi har funnet en mal som fungerer.

Finner opp jula

– Du har holdt på med dette i åtte år, men konsertene er like populære.

– Ja, og det er noe jeg er veldig glad for å stiller meg ydmyk til. At folk møter opp hvert eneste år og vil ha oss tilbake. Jeg pleier å si at vi forsøker å finne opp jula helt på nytt hvert eneste år. Men for å være mer seriøs så tror jeg vi har skapt en slags juletradisjon med disse konsertene.

– Er det noe du mener må være med i dette konseptet?

– «Glade Jul» eller «Stille Natt» hører med, men den like gjerne fremføres rent instrumentalt. Jeg mener også at konsertene bør avsluttes med «Deilig er jorden», og med en tenor som Didrik Solli-Tangen med på laget må nesten også «O helga natt» være med. Men jeg har med en instrumentallåt som jeg har laget selv, og som man forbinder med meg. Den har ingenting med jul å gjøre, men folk forventer at den er med.

35 konserter

Årets turné begynner over halveis ut i november og varer fram til 22. desember.

– Førjulstiden er en spesiell tid, og jeg gjør jo glipp av mange forberedelsene nå jeg er på turné så tett opp mot jul. Samtidig er det veldig fint å kunne være ute med denne turneen i denne perioden, og etter åtte år er det jo blitt en slags vane.

Mange steder på konsertruten må det settes opp ekstrakonserter.

– Om dette vil bli nødvendig på Finnsnes vet jeg ikke, og det er heller ikke tatt noen avgjørelse om vi kommer til å sette opp to konserter der hvis den første skulle bli utsolgt. Men min erfaring er at billettene på stedene vi opptrer går raskt ut.

– Hvor får interesserte tak i billetter?

SJEFEN Ole Edvard Antonsen er mannen bak konsertkonseptet «Desemberstemninger». Foto: Øivind Arvola, Harstad Tidende

– Man kan enten kjøpe dem som vanlig på Billettservice eller gå inn på vår nettside desemberstemninger. no. Der vil man finne en link til billettsalget.

Jula

– Hva slags forhold har du selv til jula?

– Jeg liker den veldig godt. Det er en tid med spesille lukter, smaker, lys og pynt. Musikken er også en viktig det av den. Jeg er fullstendig klar at jula også er en ekstra vanskelig tid for mennesker som er ensomme eller har andre ting å stri med. Da forsterkes slike føleleser. Selv forsøker jeg å fokusere på det positive i denne konsertserien. Å gi dem som eventuelt har det vanskelig et lite pusterom. Det er lov å ta litt fri fra problemene vi strir med å tenke på helt andre ting.

– Har du noe du vil si som jeg ikke har spurt om?

– Jeg tror vel vi har vært igjennom det meste, men jeg kan avslutningsvis si at vi ser fram til å komme tilbake til Finnsnes. Didrik har opptrådt der før, han medvirket i konserten vi hadde i kulturhuset for to år siden. Men for Stine Hole Ulla tror jeg det er første gang hun står på en scene der.