BRØSTADBOTN: Kunstneren Synnøve Nupen vet at det er mange voksne som gjerne henter frem den hobbyen de kanskje en gang hadde. Etter at barna er blitt voksne og hverdagene roligere, har flere muligheten til å utfolde seg på papir, lerret eller i annen kunstnerisk utforming, tror hun. Fra før har hun hatt tegnekurs for voksne, og de har vært populære.

— I dette kurset vil vi holde på med både tegning og maling, forskjellige former for trykk og såpestøping. Kurset vil være på Aktivitetshuset i Brøstadbotn og gå over seks uker med én kveld i uka. Første gangen er onsdag 26. oktober, og den kvelden vil være gratis. På hele kurset er det ledige plasser for dem som vil melde seg på, forteller Nupen.

Kunstner

Nupen kommer opprinnelig fra Ørsta, og kunstutdannelsen har hun fra Ålesund kunstskole og Grafikskolan i Stockholm. I 2001 mottok hun Norsk Kulturråds debutantstipend. For tre år siden var hun hovedutstiller under Hjørundfjordagane i Ørsta og i 2014 en av initiativtakerne til den store kunstutstillingen i Nordavindshagen i Brøstadbotn. Nupens verk er innkjøpt av Søderleds Stadsdelsnemnd og Senja Næringshage. Hun har hatt separatutstillinger, blant annet ved ArtSenja i 2012 og Ørsta Kunsthus i år, i Galleri K16 i Ålesund og ved Galleri Nord på Finnsnes. Tidligere har hun arrangert sy- og designkurs hjemme i Dyrøy, og det er en spesiell opplevelse å få gå på kurs med en som selv praktiserer som kunstner. Og for kunstneren selv er det så godt å se at det finnes interesse også hos voksne for å tegne og male.

Inspirasjon

Kurset har fått tittelen ”Med mørketid og palett blir livet lett”, og for mange er det nettopp den sosiale delen som betyr mye på disse kveldene. Mange maler kanskje ikke så mye hjemme, men når man møtes, kommer man i gang. Her får deltagerne det materialet de trenger, lærer forskjellige teknikker og kan spørre om råd. Gratiskvelden er støttet av Sparebankstiftelsen.

— På et slikt kurs får man utfolde seg og bli inspirert og ikke minst bli inspirert av de andre. Mange har kanskje et malerskrin liggende som de ikke har åpnet på tretti år. Nå har de muligheten, smiler Nupen.