BRØSTADBOTN: Tradisjonen tro finner man Lokalmattorget utenfor Nordavindshagen i Brøstadbotn, men det skjer en del ting innendørs også.

– Også i år steller niendeklassen ved skolen med kafé inne i Nordavindshagen. Der kan man kjøpe seg mye godt. Det er også elevene som har ansvaret for å aktivisere barna som kommer med forskjellige ting inne i biblioteket, opplyser Karl Johan Olsen i Nordavind Utvikling.

– Det er både lokale bedrifter og private bønder som selger produkter på Lokalmattorget?

– Ja, men vi skulle gjerne sett at flere fra den sistnevnte gruppa stilte også i år. Men noen bønder har av ulike årsaker meldt avbud denne gangen. Men marked blir det som vanlig, og som byr på tradisjonell kortreist mat.

God stemning

Arrangørene legger vekt på å skape god stemning på dette markedet.

– Ja, det skal være en trivelig arena for hele familien. Ute grilles det, og vi fyrer opp bål der vi koker bålkaffe. Her kan man komme og treffe naboer og kjente og kanskje noen ukjente. Spise den gode maten som tilbys og gå rundt og se på hva man har by på i Lokalmattorget. Folk pleier å trives og senke skuldrene her.

På programmet pleier det også å være underholdning for de minste.

– Det har vi nå også, og denne gangen har vi vært så heldig å få Roy-Frode Løvland. Han opptrer hos oss dagen før han reiser til Oslo før å snakke om Arvid Hanssen i Den Norske Opera.

DKS-forestilling

Det Roy-Frode Løvland skal er noe han tidligere har reist rundt på skoler med.

– Det heter «Puslespeil», og er noe jeg har fartet rundt på skoler innhyret av Den Kulturelle Skolesekken med. Det er et opplegg der jeg i tillegg til å synge låtene jeg har laget til det også snakker en del

I «Puslespeil» fokusere Roy-Frode Løvland på det motsatte av mobbing.

– Det er beklagelig, men også et faktum at det kan foregå mobbing i skolen. Så jeg legger vekt på det motsatte, nemlig hvordan man bygge vennskap mellom elever. Gode venner pleier ikke å mobbe hverandre, så hvis alle kunne være venner kan vi redusere det problemet til nærmest null. Det er derfor mye smil og humor i dette showet, lover Løvland.