FINNSNES: Finnsnes-væringen Christer Mørkved har lenge jobbet beinhardt med sin første EP-plate (red-. anm. Extended Play), som slippes fredag 3. november.

- Jeg er veldig spent og ikke minst veldig klar, sa han til Folkebladet i februar. Da poengterte han også at han var svært fornøyd med materialet.

Christer gir ut sin første EP Christer Mørkved fra Finnsnes vil i løpet av året gi ut sin første EP-plate. Ute

Men i dag ble singelen, som har fått navnet «Sei kem du e», endelig sluppet.

- Låta er singelen til EP-plata «Nordlyset danser» som kommer ut for digital salg og streaming fredag 3. november, forteller han.

Låta flørter ifølge Mørkved med det nordnorske språket, visesjangeren og den amerikanske soulen.

- Låta er ment som en vekkelsessang til de med store visjoner og lite pågangsmot, sier han.

Hør den nye låta her:

- Kommer små blikk fra hverdagen FINNSNES: — Den handler om det å plutselig bo i lag med et kvinnfolk, sier Christer Mørkved (27) om sin første singel "Fin som faen". Inspirasjon

Siden Mørkved fylte 18 år har han jobbet målrettet og iherdig med musikk.

- Begrepet EP-plate var mye brukt i 50- og 60 årene, men også i dag. Den består som regel av fire til seks spor, noe som er for få til å kvalifiseres som et musikkalbum - og for mange til å være en singel, har han tidligere uttalt.

- Hvor henter du inspirasjonen fra?

- Jeg får helt klart inspirasjon fra hjemtraktene mine. Den ene låta heter «Nordlyset Danser» og du kan jo tenke deg hvor jeg har hentet de inntrykkene fra. Selv om jeg har bodd lenge i hovedstaden, betyr Finnsnes og Midt-Troms mye for meg. Både i folk og natur, sa han i februar.

Slipper sin første singel FINNSNES: Christer Mørkved fra Finnsnes slipper singelen "Fin som faen" 20. mai. Bandet

Med seg i bandet har Mørkved Andreas Haga på kontrabass, Trym Gjermundbo på trommer, Hugo Risdal på elgitar, Håkon Øyen på tangenter og Heidi Solheim på kor. Lars Kjellberg har mikset, Javed Kurd har mastret. Coverfoto av Renato Manzi. Lay out av Trude Mørkved.