FINNSNES: Også Lenvik bibliotek på Finnsnes deltar i dette, der krimgåter skal løses torsdag 29. september.

– Men dette er noe flere biblioteker er med på, men til litt forskjellige tidspunkter. Bardu folkebibliotek arrangerer dette tirsdag, Øverbygd bibliotek onsdag, Berg bibliotek onsdag, Tranøy bibliotek onsdag, Målselv bibliotek torsdag og Høgtun bibliotek torsdag. Altså arrangeres alt i løpet av denne uka, påpeker bibliotekar Sigrid Stangnes ved Lenvik bibliotek.

Målgruppa

– Hvem skal løse disse krimgåtene?

– Målgruppa er barn som går fra første til og med sjuende klassetrinn, altså alle elverene i barneskolen. Gåtene er tilpasset alderen slik at de yngste elevene får lettere gåter å løse enn de som er noe eldre.

– Får de premier?

– Alle som deltar får premiere. I tillegg blir det trukket ut tre større premier blant deltakerne, og det er selvsagt helt gratis å delta.

– Er det påmelding?

– Nei, alle som ønsker å delta kan bare møte opp her torsdag kveld, det er da gåtene skal løses på dette biblioteket.

– Hva går denne gåteløsingen ut på?

– Tre ting. Vi på biblioteket vet at noen har blitt bortført. Vi vil ha hjelp av de unge deltakerne til å finne ut hvem som er bortført, hvor den som er blitt bortført befinner seg, og ikke minst, hvem som står bak bortføringen.

Litterære skikkelser

– Hvordan skal elevene klare å finne ut det?

– Ved å følge hint og ledetråder de finner i biblioteket. Det dreier seg nemlig om kjente litterærer skikkelser som man finner i bøker for barn og unge. Det er selvsagt en fordel at man har lest slike bøker. Vi har alle bøkene der man finner disse kjente skikkelsen i biblioteket.

– Detter høres litt vrient ut?

– Egentlig er det ikke det, de romanskikkelsene vi snakker om er så kjent at jeg tror de aller fleste vil klare å løse gåtene. Vi steller ikke i stand en konkurranse som er så vanskelig at ingen klarer finne løsningene.

– Hvor mange barn kan dere ta i mot?

– Det er å komme. Vi er godt bemannet på torsdag, og plassen i biblioteket er ganske stor. Vi håper jo at flest mulig kommer og deltar på dette.