MEDBY: For andre gang går Moddi barbeint inn på scenen til lørdagsdronninga «Lindmo».

- Forrige gang, i 2013, var jeg veldig nervøs og helt alene. Denne gangen har jeg med meg åtte mann på scenen og et album som jeg vet er jævlig bra. Jeg har nok vokst litt siden sist - og jeg gleder meg, sier han.

Verdifullt

For konseptet til Moddis nye album er nemlig 12 forbudte sanger fra 12 forskjellige land.

– Selv om sangerne er fengslet, sensurerte og myrdet, lever sangene deres videre. Dette albumet er et forsøk på å dem som ga alt for musikken, og hvorfor de var så viktige å stoppe, har han tidligere uttalt til Folkebladet.

- Jeg synes det er veldig fint å få gjeste «Lindmo» nok en gang, spesielt når mitt nye album er som det er. At media - og selve lørdagsdronninga, mener at det er verdifullt, betyr det ekstra mye, forteller han.

Alvorlig

Moddi skal også framføre låta Eli Geva. En låt som ikke har vært framført på over 30 år.

- Sånn sett er det en veldig fin anerkjennelse å få. Det betyr jo at prosjektet er verdsatt, sier artisten.

- Hva tenker du om kvelden?

- Det blir en spesiell kveld. Ofte tenker man at lørdagsunderholdningen er lett og ledig. Nå er det mange alvorlige og viktige temaer det skal snakkes om, svarer Moddi og legger til:

- Formålet med albumet er jo å bringe fram det viktige og det vakre, om du skjønner hva jeg mener? Det politiske og det musikalske - Lindmo er jo en perfekt arena for å gjøre nettopp det.

- Du er barbeint?

- Ja? Kanskje flere burde gå barbeint og få litt kontakt med underlaget, svarer artisten.

Turné

12 oktober legger Moddi ut på Norges-turné. Der skal han blant annet innom Larvik, Nøtterøy, Skien, Kristiansand, Bergen, Stavanger, Bø i Telemark, Trondheim, Bodø og Oslo. I Trondheim, Bodø og Oslo har Moddi med seg Trondheimsolistene på scenen.

Lørdagsdronninga "Lindmo" er klar til å ta imot Moddi. Foto: Julia Naglestad