SOLLI: Det er femte runde med Solli Humorfestival siden oppstarten høsten 2012. Festivalen direktekvalifiserer til NM i Revy, og denne helga får Sollirevyen besøk av Malangsrevyen, Nerbygda Revylag og Unglynrevyen. Arrangørene selv ser på Malangsrevyen som en sterk kandidat til å hente hjem priser i år siden de fikk mange priser under NNM i Revy på Ørnes i sommer.

— Men det er fordi vi ikke var med der, ler Stig Jenssen.

Ungdommelig

Like viktig er det imidlertid å ivareta rekrutteringen. Årets festival står i ungdommens tegn med egen forestilling og kurs i teatersport og improvisasjon.

— Forestillingen består av tre lokale innslag og nummer fra ungdommene i Malangsrevyen, og så sper vi på med annen kultur i form av Fresk Ungdom, forteller revyleder Isabell Kling.

God stemning

Hun har den ansvarsfulle jobben med å samle all galskapen innenfor en seriøs ramme. Det klarer hun ikke helt, og dermed koker de over i latter og sunn galskap. Noen ganger blir sekken for full, svømmeføttene for lange, og gryta koker over av tull og vas. Under øvingene på Solli Samfunnshus er det like mye latter mellom øvingene som underveis i innslagene. Sollirevyen har mye humor i bagasjen og koker i hop spinnville innslag til hovedforestillingen på lørdag.

— Det er god stemning i gruppa, og vi er veldig glad for at vi har så gode ungdommer med oss, sier Kling.

Bransjetreff

Humorfestivalen i Sollia har i løpet av årene utviklet seg til å bli en viktig arena og et fruktbart bransjetreff for revylag i Troms, og også denne gangen er det kurs i regi av Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS). Sollirevyen er takknemlig for de tette samarbeidene med de andre revylagene som har deltatt på de fire foregående festivalene.

— Vi har lært mye av hverandre og fått hjelp og inspirasjon. Båndene med de andre revylagene er tette, sier Stig Jenssen.

Jury

Årets jury består av Elin Danielsen fra HATS; Alexander Rindestu i teaterensemblet Rimfrost og Hanne Vilja Sagmo fra NM i Revy.

Det deles ut fire priser: Årets Solli Humorfestival-nummer, Beste tekst, Beste scenenummer, pris til beste Ungdomsnummer og Publikumsprisen.