SENJAHOPEN: Årets Fisk og fotball i Senjahopen startet opp torsdag kveld med fiskekonkurranse på Nergårdkaia. Det var i alt 45 påmeldte.

- Vi har satsa meget bevisst på å få våre nye landsmenn med i årets utgave av Fisk og fotball. Vi har kontakta dem og fått dem med i alle komiteer og utvalg og vi har også fått med oss noen hit på årets fiskekonkurranse. Det er flere av dem som aldri har fiska før i sitt liv og så viktig som fiske er for folk her, mener vi det er god innføring i miljøet å lære å fiske, sier en engasjert Jan Harald Jansen.

- Vi har fått dem med på alt, de går vakter, lager mat, rydder, merker fotballbanen og alt mulig. Enkelte kommer fra samfunn hvor man er vant å jobbe sammen til felles beste, andre ikke, så vi ser det som en viktig del av integreringen i lokalmiljøet i Senjahopen at vi i Havørn UIL bidrar så godt vi kan. Nøkkelen til vellykka integrering er at vi som bor her fra før, aktivt går ut og tar dem med, legger han til.

Fisker

En av de som aldri hadde fiska før i sitt liv, var Fisseha Zaeran Shifta.

- Dette var veldig artig og veldig spennende. Jeg spiser jo masse fisk, men har aldri fiska den før. Nå holder de på å lære meg å fiske og jeg har fått noen fisker, med dem er veldig vanskelige å få av kroken, forteller han flirende.

Flertallet av de påmeldte fiskerne var barn, men alle hadde med seg fiskeglade foreldre som hjelpere.

Martine Wilsgård har vært med før.

- Jeg har vært med to eller var det tre ganger tidligere og i fjor trodde jeg at jeg skulle vinne en av premiene, for da hadde jeg fått veldig mye fisk. Men det ble bare nesten, legger hun til og fortsetter ivrig å fiske. Ja, så ivrig var hun at hun faktisk huka en fisk i siden og fikk den opp på kaia.

De vanker premie for største fisk og for største fangst. Fangsten ble behørig sjekka, men hvem som går av med seieren er en hemmelighet til søndag. Men blir nok ikke nybegynneren Fisseha, han landa på 2, 260 kg og Martine med sine 6,436 kilo ligger nok heller ikke hun i toppklassen denne gangen heller, dessverre.

Fotballturnering

- De lagene som deltar i fotballturneringen er lag fra FK Senja, fra Botnhamn, Mellombygd, Øverbygd, Gibostad, Finnsnes og Husøy. De er også med på aktivitetsskolen med fotballskole i Senjahallen med instruktører fra FK Senja. Det er noe færre lag enn tidligere, så vi har måttet finne på noe nytt i tillegg til de vanlige fotballkampene, forteller leder av årets Fisk og fotball, Kjell Andre Johansen.

- Derfor kan vi også by på Funballs, som er store bobler du kan vandre i på havet og så spiller vi forball i bumperballs, som er store ballonger du har på overkroppen, mens du prøver å spille vanlig fotball. Ikke helt enkelt og framkaller mye flir. Ellers så følger vi tradisjonene og kan blant annet by på vår tradisjonelle fiskebuffé med meget velsmakende utvalgte delikatesser fra havet, legger han til.

Kjell Andre Johansen leder årets Fisk og fotball. Foto: Birger Caspersen