VANGSVIK: Hurra-festivalen arrangeres for tredje året på rad, og denne gangen kan bygdelaget Varden ønske velkommen til en velfylt dag med lek og moro for de minste. Midt på dagen åpnes festivalen på samfunnshuset, og her blir det både ansiktsmaling, vannkrig — og besøk av Pelle Pirat.

– Hurra-festivalen skal være en dag fylt med moro for barn og ungdom. Lørdag er det samtidig gatefest på Stonglandseidet, så vi satser på hurrastemning i hele Tranøy, sier Veronica Stensrud.

Pelle Pirat

Teaterfremvisningen er det Barnebyteatret som står for. Der skal trioen Martine Sofie Øya, Tuva Simonsen og Torstein Torheim vise Pelle Pirat finner en ekte skatt. Den har ensemblet gjort stor suksess med tidligere i sommer under Finnsnes i Fest. Torstein Torheim gleder seg til å spille forestillingen på nytt.

– Vi håper mange kommer, for dette er en forestilling som passer for alle barn og voksne. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger og mye skryt etter Finnsnes i Fest. Da er det morsomt å få ta den frem igjen og vise den på nytt, forteller han.

Fortellingen handler om piraten Pelle som strander på en øde øy. Der føler han seg litt ensom, men får hjelp etter hvert. Stykket er skrevet av Jeanette Solbakken, og mens Torheim selv bekler tittelrollen, spiller Martine Sofie Øya ”Fille-Fia”, mens Tuva Simonsen er ”Lurifaks”.

– Nyvisningen blir eksklusivt for Hurra-festivalen. Det blir mye spenning, litt lureri — og kanskje vanker det en aldri så liten overraskelse for ungene! smiler Torheim.

Vannkrig

Videre kan festivaldagen by på snekkerverksted og sykkelhinderløype for dem som stiller med sykkel og hjelm. Den har vært populær alle gangene festivalen har vært arrangert, forteller Stensrud.

– Solli paintballklubb arrangerer blinkskyting, vi har to segway-er for dem som vil prøve, vi har kjempestore ”sumodrakter” til sumobryting — og vi har bruskasseklatring: Lenvik brannvesen stiller med bil, og så er det om å gjøre å klatre høyest. Og vi skal ha vannkrig hvor folk stiller med egne vanngevær. Den som er tørrest når det blåses i hornet, kåres til konge!

Hele dagen er det salg av mat og drikke og bålkaffe for de voksne, og om dagen er fartsfylt, roes det likevel ned utpå ettermiddagen.

– Vi avslutter med eventyrstund og litt trolsk stemning, smiler Veronica Stensrud.

Torstein Torheim. Foto: Arne Ivar Hanssen