RUSSLAND: Sweet Scarlet har fått en gylden mulighet når de nå skal opptre i Russland. Foto: Lisa Bakkelund
(Foto: Lisa Bakkelund)

RUSSLAND: Sweet Scarlet har fått en gylden mulighet når de nå skal opptre i Russland. Foto: Lisa Bakkelund Foto: Lisa Bakkelund

Skal vise seg frem i Russland

De satte nettopp punktum på sommerturneen med en avsluttende konsert i festivalteltet under Finnsnes i Fest. Nå skal Sweet Scarlet til Russland.

FINNSNES: Bandet, som består av Cornelius Hermansen, Jonas Jørgensen Aasnes, Bård-Åge Nyland Pedersen og Preben Lorentzen, slapp nyheten tirsdags morgen via sosiale medier, og viser en tydelig begeistring for den kommende konserten.

- Vi skal spille på en festival i Arkhangelsk i nord-Russland, som fungerer som et utstillingsvindu for artister som er i ferd med å slå igjennom, forteller Cornelius Hermansen, vokalist i bandet.

Festivalen, som går av stabelen 8. oktober i år, sammenlignes med By:Larm-festivalen i Norge.

- Det er en måte for artister i vår stiuasjon å vise seg frem for store internasjonale festivaler, plateselskap og bransjefolk generelt, legger han til.

En fantastisk mulighet

Det er første gang Sweet Scarlet trør utenfor de norske landegrensene for å spille på en scene, noe de beskriver som en fantastisk morsom mulighet.

- Dersom vi treffer de riktige folkene og imponerer kan dette vise seg å være svært viktig for vår karriere videre, sier gitarist Bård-Åge Nyland Pedersen.

De er dog alle enige om at det blir en storartet opplevelse, uansett om de returnerer med avtaler i bagasjen eller ikke.

Tilbakemeldinger

Bandet har gjennom sommerens turné høstet god kritikk fra publikum og kritikere.

- Det har vært en helt fantastisk sommerturné. Vi har besøkt steder vi aldri har vært på før, og møtt mange utrolig herlige personer. Helt surrealtistisk å stå på en scene og se publikum på første rad mens de beveger munnen etter mine ord, stråler Hermansen.

- Blir det ikke skummelt å stå på en så stor scene i et fremmed land, da?

- En scene i Norge eller en scene i Russland spiller ingen rolle for vår del, men kommunikasjonen kan jo vise seg å bli utfordrende. Forhåpentligvis forstår det russiske folk litt enkelt publikumsfrieri på engelsk, smiler vokalisten.

- Crazy

Ifølge festivalsjefen er lydbildet til Sweet Scarlet en populær type musikk i Russland.

– Generelt sett er de visst ikke tilhengere av den «engelske rocken», og blir det for tungt takker de nei. Vår melodiske alternative rock faller derfor godt i smak, har vi forstått på festivalsjefen, forteller trommis Jonas Jørgensen Aasnes.

Det første festivalsjefen sa når han fikk presentert musikken vår var «the girls are gonna go crazy», ler Hermansen avslutningsvis.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her

Følg Folkebladet på Facebook

Mer å lese på Folkebladet: