FINNSNES: Biblioteksjef Kristin Strand Iden og bibliotekar Sigrid Stangnes mener at de har ganske mye å bidra med til Finnsnes i Fest, som starter i neste uke.

– Vi kan jo begynne med bokskattejakten i parken, som vi arrangerer fra tirsdag til og med fredag i neste uke. Her får alle som svarer rett på spørsmålene man finner på postene en premie, lover biblioteksjefen, som understreker at det er lov for voksenpersoner å hjelpe sine unge og håpefulle litt med jakten.

– Bokskattejakten er en familieting, noe små og store kan gjøre sammen. Men hovedmålgruppa er barn fra første til sjuende klasse. Det er aldersbestemt på den måten at det er lettere spørsmål til de yngste barna.

– Er det mange som pleier å delta i bokskattejakten?

– Det er en veldig populær familieaktivitet som jeg tror folk flest i vårt område har fått med seg pleier å være under Finnsnes i Fest. Men det er jo en uteaktivitet, så det er klart at det er litt væravhengig.

Gratis kino

Biblioteket kan også tilby gratis kinoforestillinger i Blackboxen i biblioteket.

– Dette tilbudet har vi lagt til mandag, onsdag, torsdag og fredag. Det skjer i våre lokaler i biblioteket, med ulike filmer som passer for barn, ungdommer og familier, forklarer Sigrid Stangnes.

– Hvilke filmer er det dere vil vise?

– Det er faktisk noe vi ikke har lov til å røpe. Vi har fått filmene, men kan ikke gå ut med titlene på forhånd. Det er en bestemmelse vi bare må rette oss etter. Men vi tror at de filmene vi har fått vil falle i smak hos de ulike aldersgruppene de er siktet inn mot, så det er bare å komme kose seg med gratis film.

Fotballturnering

Det som kalles for FIFA-turneringen er lagt til torsdag under festuka.

– Også dette innslaget er lagt til Blackboxen i biblioteket. Det er på den dagen vi holder langåpent på biblioteket. FIFA er et elektronisk fotballspill som er veldig populært både blant unge og voksne. På storskjermen i Blackboxen blir det nesten som å være med på en ordentlig fotballkamp. Vi har arrangert slike turneringer før, og mange kommer faktisk bare for å se på de som er i sving i Blackboxen, påpeker Kristin Strand Iden.

Til slutt kan biblioteket også i år tilby et bokloppemarked.

– Da vi holdt til i rådhusbygningen hadde vi dette bokloppemarkedet utenfor inngangen til Kulturhuset, men etter at vi flyttet inn Kunnskapsparken har det vært i lokalene til biblioteket. På dette lokkemarkedet kan man kjøpe både bøker, blader og magasiner til en svært rimelig pris, understreker biblioteksjefen.

– Selger dere all slags litteratur?

– Ja, både litteratur for voksne, barn og faglitteratur. Så her kan man gjøre seg et røverkjøp eller flere som man kan kose seg med resten av sommeren. Også bokloppemarkedet er populært, og det pleier å komme mange innom for å se på det utvalget vi har å tilby. Vi regner med at det samme vil være tilfelle også i år. Så vel møtt til alt det vi kan tilby i neste uke, understreker biblioteksjefen.

LOPPER: Bokloppemarked er også et tradisjonelt innslag under Finnsnes i Fest. Foto: Reidar Ingebrigtsen Foto: Reidar Ingebrigtsen