FINNSNES: Europeisk Matmarked, som er den norske betegnelsen på markedet, vil være å finne i Storgata på Finnsnes fra onsdag 3. august til og lørdag 6. august.

I år stiller rundt 25 handelsfolk fra blant annet Frankrike, Belgia, Italia, Spania, Holland og Polen, iført sine tradisjonelle drakter. Dette danner grunnlaget for et fargerikt og livlig marked med masse fristelser.

For matelskere

– Det rigges til matboder som kan friste med ulike varer fra en rekke land. For matelskere er det eksempelvis en unik sjanse til å kjøpe spennende og delikat mat, som Bretagnekjeks, oliven, pølser, godteri, oster av alle slag, Spansk Paella, Hollandske pannekaker, Franske crepes, grillede nøtter, franske og italienske fristelser, tyske pølser, samt andre produkter og håndverk fra en rekke land, opplyser markedarrangør Oliver Simonin.

Flere byer

I over åtte år har dette markedet besøkt en rekke byer over hele Storbritannia, og de siste årene har markedet også gjestet Sverige og flere byer i Norge.

–Markedet har blitt svært positivt mottatt, og har blitt et morsomt innslag i bybildet. Det er primært tradisjonell mat, håndverk og andre autentiske produkter man kan by på, sier Simonin.

Sjelden kost

Da Folkebladet besøkte matmarkedet under fjorårets Finnsnes i Fest ble det av flereutsalgsboder gjort et poeng av at det de tilbyr er produkter man vanligvis ikke finner i andre butikker. Selgerne var også rause med å tilby smaksprøver på oster, spekepølser eller hva det måtte være.

Markedet tilbyr også ulike varmretter som kan inntas på stedet eller tas med hjem.

Reidar Ingebrigtsen