FINNSNES: Patrick Holmstad, som er en av pianovertene ved Parkert Piano i Kunnskapsparken på Finnsnes, ber folk krysse av datoen onsdag 27. juli.

– Da skal nemlig jentegruppa How To Kiss a Frog ha en noe utvidet konsert. Vanligvis er varigheten på disse konsertene et kvarter eller mindre, mens denne konserten vil vare noe lenger. Dette er en konsert jeg vil oppfordre flest mulig å få med seg. Dette er nemlig noen meget dyktig jenter, så vi kan vente oss en veldig bra konsert, understreker pianoverten.

Konserten er også en slags oppkjøring til et opplegg som How To Kiss a Frog skal delta i innen UKM-systemet i Skotland om kort tid.

Også på konserten i Kunnskapsparken medvirker gruppas mentor, Dag Erik Pedersen, som akkompagnatør på instrumentet kontrabass.

Første gang

Vi fikk noen ord med jentene da de opptrådte under Målsnesdagan i helga som var. Nærmere bestemt med Marie Bråthen, som er den som skriver det meste av gruppas egne låter. Selv understreker hun at hun får god hjelp av de andre i bandet.

– Dette vil være første gang vi opptrer ved Parkert Piano i Kunnskapsparken. Det ser vi frem til, vi synes ideen med å tilby konserter til hurtigrutepassasjerer og andre er et fint tiltak, sier Marie Bråthen.

Eget og cover

– Hva står på programmet på konserten ved Parkert Piano?

– Det vil bli en blanding av egne låter og coverlåter. Vi lager ny musikk hele tiden, men har ennå ikke så mange egne låter at vi kan fylle en konsert med dem.

– Er det poplåter man kan vente seg?

– Ja, pop, men også litt Indie pop, det er vel omtrent der vi befinner oss i terrenget rent musikalsk.

– Hvor lenge skal denne utvidede konserten vare?

– Vi er vel ikke helt sikker på det ennå, men den kommer i hvert fall til å vare i en halv time, kanskje mer. Vi får se.

Det var Kulturskolen i Lenvik som tok initiativ til konsertserien i foajeen etter at den var blitt tildelt et såkalt Parkert Piano, som de valgte å plassere i Kunnskapsparken, som kan betegnes som et offentlig rom.

– Vi håper jo at folk møter opp og hører på oss, så skal vi gjøre vårt beste for at de får en fin stund på et fint sted, slutter Marie Bråthen.