MÅLSNES: Konsertsen «Sanger fra Havet» er som kjent et bestillingsverk regionleder Arild Braathen i Redningsselskapet utfordret daglig leder Odd-Halvdan Jakobsen i UKM Arctic Troms og hans mannskap til å levere i forbindelse med at Redningsselskapet er 125 år i år. Bestillingsverket ble urfremført under Festspillene i Nord-Norge tidligere i sommer, men skal også fremfører på tre av bygdedagene i Midt-Troms denne sommeren.

Folkebladet-TV: Se innslag fra Sommerdagan på Målsnes

I forhold til premieren i Harstad kunne man ikke stille med fullt mannskap under Sommerdagan på Målsnes lørdag. Årsakene til det er at noen av de unge talentene er bortreist på ferie, mens andre har sommerjobber de må skjøtte.

Erik Bye

Jentegruppa How To Kiss a Frog, som har medlemmer både fra Rossfjord og Sørreisa, åpnet ballet med «Vår beste dag». En vise Erik Bye har skrevet og spilt inn på plate med en stemme som er tydelig svekket av sykdom og alder. Det er noe jentene i How To Kiss a Frog ikke er. De kunne levere en noe annerledes, men fullt gjenkjennbar tolkning av sangen.

Jentegruppa fremførte i alt fem låter, også noen av sine egne.

Neste ut på scenen var Victoria Markusen, som fremførte Vamp-låten «Tir n’a Noir» og Ola Bremnes´ «Har Du Fyr?». Hun ble, som de andre aktørene, akkompagnert av Dag Erik Pedersen på kontrabass, Torje Åsali Jenssen på gitar og Jonas Karlsen på trommer. I tillegg bidro unge Tuva Simonsen på tangenter.

Stine Jakobsen

Stine Jakobsen stilte med en låt av Kari Bremnes, men også med Erik Byes kjente vise «Vår Herres klinkekule». På hennes repertoar sto også «The Water Is Wide» av Rita Eriksen. Både Kari Bremnes, Erik Bye og Rita Eriksen ville nok, som en av tilhørerne bemerket (for øvrig en musiker), være stolt av den måten hun gjorde det på.

Selv med et såpass amputert lag i forhold til Harstad, der UKM-gjengen imponerte både generalsekretæren i Redningsselskapet og forbipasserende festspillartister som stoppet opp for å med seg konserten om bord i den gamle redningsskøyta, kunne UKM Arctic Troms by på en ganske fullverdig konsert på kaikanten lørdag.

JENTEGRUPPE: How To Kiss A Frog» i sving på scenen. De fremførte til sammen fem låter.
VAMP: Victorie Markussen synger Vamp-låten «Tir n’a Noir». Helt til høyre Tuva Simonsen på tangenter.