GARSNES: Nærmere bestem ved Garsnes Brygge, som ligger noen få kilometer utenfor sentrum av Sjøvegan.

– Vi vil med dette forsøke å få til noe hyggelig og samlende på sommerstid. Dette er første gang, men vi ønsker at GarnesBaluba skal bli en årlig ting fremover, opplyser leder Inger Strand i Salangen Viseklubb Baluba.

– Skal konserten være inne eller ute?

– Den skal være ute, det vil bli rigget en scene på plattingen utenfor Garsnes Brygge. Skulle det bli regn den dagen har innehaveren av stedet også klar en teltløsning. Men vi satser selvsagt på at det blir sol og oppholdsvær.

Gjestemusikere

Salangen Viseklubb har også  invitert musikkvenner fra Dyrøy og Tromsø til å spille.

– Fra Dyrøy kommer Laurits Dalseth og Hallgeir Hansen. De spiller som kjent alt mulig, og lover viser av Lundell, Afzeliis og Wiehe. Fra Tromsø kommer DantheManBand,  som både fremføret eget stoff og litt cover. Trommisen i bandet, Ole-Martin Strand, er opprinnelig fra Salangen og må vel sies å være en nær slektning av noen i viseklubben. Vi ble så inspirert av disse  rockefolka at vi i viseklubben også har øvd inn to rockelåter, forteller visklubblederen.

– Er dette en betalingskonsert?

– Ja, men den er nærmest symbolsk. Men vi må ta denne beskjedne inngangbilletten for å betale for lyd og lys og slikt, der vi har fått skikkelig flinke folk til oppgaven. Det koster jo å stelle i stand en konsert.

Sommerlig

– Er det typisk sommermusikk som står på programmet?

– Ja, vi synger ikke om vinteren midt på sommeren! Vi har også med en helt ny låt som er laget av Eli Helene Johannessen. Den heter «Hei, sommeren er på vei». Det er en veldig fengende låt som man går og nynner på etter at man har hørt den.

– Er hun med i viseklubben?

– Ja, hun flyttet til Salangen for omtrent et år siden, og ble med i viseklubben vår. Eli Helene er en dyktig sanger som tidligere har gitt egen plate.

– Bevertning?

– Det får man på Garsnes Brygge, som holder åpent som vanlig med salg av mat og drikkevarer. Ellers vil det underveis i konserten være det vi kaller for Åpen Scene, der vi slipper til andre som ønsker å ta en låt eller to. Vi tror at dette blir kjempehyggelig.