SJØVEGAN: På den aller første konserten i serien kom det 65 personer, et antall initiativtaker Fredrik Lantz sier seg bra fornøyd med.

– Tilbakemeldingene var at folk satte pris på det varierte musikkrepertoaret. Mange deltok også i det sosiale opplegget med kaffe og gode kaker som lederen i menighetsrådet har tatt på seg ansvaret for, sier Lantz, som understreker at dette er en viktig del av arrangementet.

– Når jeg hørte surret fra ganske mange mennesker som snakket sammen over kaffen og kakene rundt bordene i menighetssalen ga det meg en god følelse, og understreket igjen at dette også hører med.

Konsert nummer to følger det samme opplegget som den første.

Formidling

– Det dreier seg om musikk, poesi og sosialt samvær. Jeg er opptatt av kulturspredning, og det å gjøre musikk som en del kanskje ikke tror at de har sans mer tilgjengelig. Formidlingen skjer lettere og gir større opplevelse fra en lokal scene, understreker kantoren.

Den musikalske biten i arrangementet denne gangen er det fløytist Trygve Østrem som står for.

– Han var tidligere landsdelsmusiker før økonomien også avviklet dette tiltaket. Østrem skulle ellers være en velkjent musiker for de fleste, blant annet fra flere musikalske samarbeidsprosjekt med andre musikere. Han bor i Brøstadbotn og jobber nå som pedagog i Kulturskolen i Dyrøy.

Repertoar

Trygve Østrem skal blant annet fremføre «Tåken letter» av Carl Nielsen, «Sommersång» av Petterson Berger, «Siciliano» av Bach, «Fløytekonate» av Händel og «Dance of the blessed spirit» av Gluck. I tillegg skal Fredrik Lantz gjøre et soloinnslag på flygel.

– Føytemusikk er behagelig, kanskje det nærmeste man kommer begrepet balsam for hørelssansen vår, mener Lantz.

Poisibiten denne gangen er overlatt til Ulla Viklund.

– I likhet med meg er hun opprinnelig fra Sverige. Hun er en person som er generelt opptatt og interessert i kultur. Hvilket dikt hun skal lese opp vet jeg ikke, hun har so de andre fått frie hender til å velge dette. Det eneste jeg vet er at det ikker hun selv som har skrevet diktene, hun har så vidt jeg vet ikke gitt ut noen diktsamling selv.

INTIATIVTAKER: Kantor i Salangen menighet, Fredrik Lantz, har tatt initiativ til konsertserien og medvirker også selv som akkompagantør og med solospill på orgel, flygel og piano. Onsdag 6. juli går den andre konserten i serien «Musikk i lyse sommerkvelden» av stabelen i Salangen kirke. Konserten har gratis inngang. Foto: Reidar Ingebrigtsen