BØVÆR: Festivalens uttrykksformer spenner over et bredt spekter av sjangre. Installasjon, skulptur, maleri, animasjon, foto og film. Flere av årets kunstverk og prosjekterer utviklet på Kråkeslottet og tilpasset spesifikt utstillingslokalene og omgivelsene.

– Under artist-in-residence-opphold gjennom vinteren og våren har kunstnerne fått en unik mulighet til å eksperimentere og reflektere over det stedegne. Samtidig som kunstnerne bringer urbane impulser til stedet, fører månedlange opphold på Kråkeslottet til at de åpner opp for nye sammenhenger og vender oppmerksomheten mot det lokale, skriver ArtiSenja på sin egen nettside.

Årets utstillere

Under årets festival vil ArtiJuli blant annet preentere kunstnerne Hans Becker fra Belgia med lydinstallasjon, Anders Sunna fra Sverige med maleri, Bieke Depoorter og Mattias De Craene fra Belgia med film og Jim Naughten med foto. Anu-Laura Tuttleberg fra Estland og Marcos Magalhães fra Brasil står for programmet til feestivalen animasjonskino.

– Visningsstedene er få. ArtiJuli tar mål av seg til å bøte på denne mangelen; - til å gi folk fra alle mulige ståsteder, bosteder og samfunnslag en mulighet for bevegende opplevelser med visuell samtidskunst, heter i festivalens formålsparagraf.

Program

Slik ser året program når det gjelder musikk og sceniske uttrykk:

Fredag 1. juli

12.00 - Festivalen åpner dørene.

Lørdag 2. juli

Offisiell åpning m musikalsk innslag og presentasjon av kunstnere . Konsert. Hans Beckers på theremin, det enste instrumentet som spilles uten berøring.

Lørdag 9. juli

Lena Jinnegren. Solo. En intens time med tango, viser, samba og ballader.

Søndag 17. juli

Konsert med Hans Beckers på theremin, det enste instrumentet

Fredag og lørdag 22. og 23

Tinntrådkurs ved Elisabeth Espenes.

Mandag 24. juli

Museumsdag med visning av «Nøkkelen» en teaterforestilling freført av Teaterensemblet Rimforst etter bestilling fra. Midt-Troms Museum.

Lørdag 30. juli

Konsert Terje Espenes solo. Espenes er låtskriver og vokalist i Jack Stillwater.

For ytterligere informasjon se nettsiden til ArtiJuli 2016.

MUSIKK: Artisten Lena Jinnegrenmedvirker i den musikalske avdelingen av festivalen. Foto: Bente-Lill Dabkertsen Foto: Bente-Lill Dankertsen
UTSTILLER: Bieke Depoorter foran sine fotografier fra Egypt, Russland og USA. Fra ArtiJuli 2015. Foto: Kulturslottet Foto: Kulturslottet