RØDSAND: Harald Troøyen opptrer i grendehuset i Rødsand lørdag 2. juli under Rødsanddagan.

– Vi har fått en del tips om at denne artisten er veldig flink til dette. Blant annet opptrådte han under Finnsnes i Fest i fjor, der han ble et veldig populært innslag under Barnas Dag, forklarer den nye lederen i Rødsand Velforening, Inge Jakobsen.

Et helt nytt innslag i år er Salomon X-Trail Run med internasjonal deltakelse, som skal krysse hele Senja).

– Det starter midt på dagen fredag, etter at kafeen ved grendehuset har holdt åpent et par timer, og vi har fått levende musikk levert av Cha-La-Boyz.

Aktiviteter

Etter dette går det nærmest slag i slag med aktiviteter beregnet for barn og familer. Da er både kafédriften og grillingen mer enn godt i gang.

– Det som skjer da er den tradisjonelle ballongturen, aktivitetsløype og rakettverksted. Primært for barn, men naturlig nok aktiviteter hele familien deltar på. Spesielt de som har litt små barn.

Fredagen avrundes med et innslag som er blitt veldig populært.

– Da er det stort rekebord etterfulgt av en pubaften med alle rettigheter i Bryggeloftet på Rødsand havn. Også der blir det levende musikk levert av Cha-La-Boyz, lover Inge Jakobsen.

Lørdagen åpner også ved grendehuset i bygda. Festivalområdet med boder åpner, kafedrift og grilling.

– Denne dagen er det også natursti for hele familien, tedans med Cha-La Boyz og altså barneunderholdning med Harald Troøyen på bygdehuset. Han ville helst ha det der, der det er lys- og lydmuligheter, forklarer Inge Jakobsen.

Skotthelle

Et annet gammelt og tradisjonelt innslag på Rødsanddagan er Senjamesterskapet i Skotthelle.

– Det er faktisk et innslag som jeg tror vi ikke deler med så mange andre bygdedager, og som nok kan virke ganske eksotisk for langveisfarende som besøker Rødsanddagan, mener lederen i Rødsand Velforening.

Lørdag avsluttes med stor utefest. Også der med alle rettigheter og musikk av Cha-La-Boys.

– Har dere bestilt godt vær?

– Ja, det har vi og det tror jeg også at vi får. I følge værmeldingen kan vi vente oss stigende temperaturer fremover. Og mandagen denne uka var jo en skikkelig sommerdag.