MEFJORDVÆR: Det sier Lisbeth Reiertsen i Mefjordvær Samfunnshus. Mefjorddagan 2016 går offisielt av stabelen 1. og 2. juli, men menigheten i Berg pleier også å ha en gudstjeneste søndag som inngår i programmet.

Ikke ferdig

– Hele programmet er ikke helt ferdig ennå, men jeg regner med at denne gudstjenesten med tilbehør også vil være i år, sier Reiertsen.

Mefjorddagan åpner altså fredag 1. juli på kveldstid.

– Da har vi diskotek for barn og unge i Bruddet. Det meste foregår foresten på dette stedet nå for tiden. Også diskoteket, som vil være i et telt som er satt opp der.

Skattejakt

Lørdag skjer også det meste i Bruddet.

– Lørdagen åpner med åpnng av bodene i Bruddet, der vil det også være grilling og kafédrift. Så midt på dagen gjør sjørøverkapteien og hans mannskap strandhogg i sentrum av bygda. Skattejakten begynner, og i år ser det ut til at også skatten er gravd ned i Bruddet. Når så skatten er funnet og fordelt vil det være en rekke sjørøveraktiviter for barn, for eksempel må de gå planken. Men den måten de gjør dette på er helt trygt, forsikrer Lisbeth Reiertsen. Hunoppfodrer alle, også voksne til å kle seg ut som sjørøvere.

– Kan du røpe hvem som er sjørøverkaptein i år?

– Nei, bare at denne personen er ny i denne rollen av året.

– Kan du røpe om det er en mann eller en dame?

– Nei, det kan jeg heller ikke røpe, men jeg kan si såpass mye at det er lokale personer som er i sving både som kaptein og mannskap.

– Hvor mange er det?

– Kapteien har et mannskap på fire eller fem personer.

Barn kan også se fram til å få servert en helt spesiell sjørøverrett i år. Men også den er hemmelig.

Inntektskilde

Ifølge Lisbeth Reiertsen er inntektene fra Mefjorddagan helt nødvendige for å drifte og veldikeholde grendehuset i bygda.

– Vi håper jo derfor på godt vær og et best mulig oppmøte. En del er jo under telt, men noe skjer fortsatt ute. Og det er klart at det er hyggeligere for alle å være på et slikt arrangement når det behagelige temperaturer og sola skinner.

– Skjer det noe på søndag bortsett fra gudstjenesten?

– Nei, Mefjorddagan avsluttes for vår del med pubkveld med levende musikk og rettigheter på salg av drikkevarer og god mat i teltene i Bruddet natt til søndag.

Også i år er det lagt opp til et barne- og familievennlig program på Mefjorddagan. Foto: Heidi Vinge