SØRREISA: Bare to uker etter at Sørreisa sang- og musikkråd arrangerte vårkonsert på Solglimt i Skøelv, samler kulturskolen sine mange talenter til sesongavslutningskonsert i kulturhuset. En slik opptreden før sommerferien er tradisjon, og denne gangen er den tredelt: Den største foregår i kulturhuset i kveld, og dit er både jevnaldrende, slekt og familie invitert.

– Da vil vi presentere et tverrsnitt av de elevene vi har, og her vil de fremføre både klassisk musikk, musikallåter og popsanger, forteller kulturskolerektor Oskar Larsen.

Rekruttering

”Tenne på musikk” er tittelen på årets vårkonsert, og den er ganske så treffende. Selv om kulturuttrykket kan være så forskjellig, har alle elevene ett til felles: musikkinteressen. Sørreisa kulturskole har et variert tilbud, og bredden gjenspeiles også i det som fremføres. Over hele landet har det de siste årene vært en økning i rekrutteringen til korpsmiljøene, og det har også gjort seg merkbart i Sørreisa. Kulturskolen har mange som spiller blåseinstrumenter, og de kommer til å være godt representert på konserten, forteller Larsen.

– Men vi får også rockeband, og ikke minst har vi mange sang-elever som akkompagneres både av kulturskolelærere og medelever.

På vårkonserten er det også tradisjon å invitere et klassetrinn fra Sentralskolen til å delta med kulturskolen.

– Denne gangen er det 7. -klassingene som er gjestene våre, og de vil bli akkompagnert av kulturskolens personale på fem låter — blant annet ”Tenne på musikk”, forklarer Larsen.

Hyggelig stund

Det er imidlertid ikke helt slutt for sesongen selv etter den store konserten i kulturhuset. Kulturskolen konserterer på sykehjemmet fredag 10. juni og på Frivilligsentralen mandag 13. juni. Da deltar samtidig andre elever enn de som er med 1. juni. Både på sykehjemmet og på Frivilligsentralen er dette musikalske besøk som er høyt verdsatt, både blant beboere og gjester.

– Når vi nærmer oss avslutning på årets skoleår, er det naturlig med konserter og fremføringer der elever får vist fem noe av det de har jobbet med — og lært det siste skoleåret.

– Ikke bare er det en hyggelig stund for dem som kommer og hører på, men også for elevene selv — som jo dermed får muligheten til å høre og spille med hverandre, sier Oskar Larsen.

På sykehjemmet i Sørreisa 10. juni. Foto: Stian Jakobsen