BRØSTADBOTN: Marthe Valle, sanger og låtskriver opprinnelig fra Harstad, debuterte i 2005 med albumet ”It’s A Bag Of Candy”, som hun i samme år fikk Spellemannprisen for som beste nykommer, samtidig som hun var nominert i klassen beste kvinnelige artist.

Når hun nå kommer til Dyrøy, har hun med seg Bendik Lund Haanshus på gitar, Håvard Lund på bassklarinett og Håkon Mjåset Johansen på perkusjon. Konserten er i regi av Kultur i Troms, og kvartetten hadde en veldig vellykket turne i fjor, forteller kulturskolerektor Anna Starr.

Nyskrevne låter

– Håvard Lund har arrangert Marthes sanger før, og jeg tipper han har tryllet igjen til denne konserten. Vi kan sikkert glede oss til flere gamle hits, men også til noen av hennes nyskrevne låter. Hun planlegger å gi ut ny plate i år, og jeg tror vi kommer til å få en liten forsmak.

– Marthe er en engasjert visesanger og er nettopp kommet tilbake fra en sterk tid i Hellas hvor hun har vært i flyktningeleirene som sykepleier, sier Starr.

Singelslipp

I 2014 kom Valles foreløpig siste album, ”Fant fram”, og i hele sin karriere har hun vært aktiv i flere samarbeidsprosjekter. Som artist har hun vært med å sette en dagsorden i samfunnsdebatten, og låten ”Mamma” er skrevet om sitasjonen i Gaza.

Tidligere i vinteren kom singelen ”Tenk om”, første slipp fra albumet som kommer senere i år. Da besøkte hun Tv2s God Morgen Norge og spilte låten akustisk. Sangen ble A-listet på NRK P1 og representerer på mange vis en ny versjon av låtskriver og artist Marthe Valle, der sounden vekker assosiasjoner mot band som Amason og War on Drugs. ”Tenk om” omhandler noe av det vanskeligste som finnes i menneskelig relasjon når man føler seg langt unna dem man egentlig skal være nærmest, og hvor hjelpeløse vi da ofte blir, ifølge Valles eget nettsted. Det kommende albumet blir hennes fjerde.

– Vanligvis er det større steder som er så heldig å få slike musikere på besøk, men denne gangen slipper dyrøyværingene å reise langt for å oppleve noen av Norges fremste musikere på sitt felt.

– Alle som er glade i nordnorske låter, sunget av en nydelig jente med silkemyk, rund stemme og støttet av noen av Norges beste jazzmusikere, bør ikke gå glipp av denne konserten, påpeker Anna Starr.