STONGLANDSEIDET: – Vi skal løfte taket av gymsalen på Stonglandet skole, fastslår musikklærer Rune Ottarsen fast om konserten 1. juni.

Han håper at mange finner veien til arrangementet, som går av stabelen på ettermiddag/kveld for at flest mulig skal kunne få det med seg.

– Her får man høre musikk som vi som er godt voksne har hørt på i mange år, for å si det sånn. Det er ingen av låtene som er yngre enn elevene selv, opplyser Ottarsen.

Slutter med et smell

Konserten starter med en norsk kjenning, nemlig «Månemannen». Ottarsen lover at det hele vil bygge seg opp til en heidundrende avslutning med den gode gamle rockeklassikeren fra 1974, «Sweet home Alabama».

– Da kommer det antakeligvis til å ta helt av, humrer han.

Ottarsen lover også at konserten kommer til å være helt fri for såkalt «jentepop».

– Men vi har puttet på «Barn av regnbuen». Vi har med noen elever som kommer fra Somalia, som ikke er så stødige i norsk, men her kan de være med og synge på refrenget.

Musikklæreren medgir at han har hatt en finger med i spillet under utvelgelsen av låtene til konserten.

– Synes elevene det er greit å opptre med disse «gamle» sangene, eller ville de heller hatt «jentepop»?

– Nei, det vil de faktisk ikke ha, så dette her går helt greit. Det er jo en del av låtene som de ikke hadde hørt før da vi begynte å øve, som «Summer of `69» og «Call me the breeze», men de liker det – det er artig, smiler Ottarsen.

Øvd siden før jul

– Hvordan kom dere på å sette opp denne konserten?

– Jeg har 4. og 5. klasse i musikk, og når elevene er glade i å synge er det artig å finne frem god musikk på playback og bare kjøre av gårde – musikk som svinger og som treffer publikum, sier Ottarsen.

Totalt er det 13 elever som bidrar til konserten i gymsalen.

– Har dere øvd lenge?

– Vi har øvd siden før jul, og så er det jo kommet nye låter til etter hvert. Jeg har også vært bevisst på å ikke øve og terpe for mye, for da er det fort at ungene går lei. Derfor må det bli som det blir, men jeg tror nok det kommer til å bli bra. De var jo med på UKM i vinter med tre låter, der de virkelig sjarmerte publikum, påpeker Ottarsen.