BARDUFOSS: Sofie Elise fra Harstad, en av Norges mest profilerte bloggere, stiller i front med sangartistene Sandra Lyng og Julie Bergan. Harstad-bloggeren har også utgitt en del låter, men det er som DJ at hun opptrer i Istindportalen sammen med de mer rutinerte sangartiseten Sandra Lyng og Julie Bergan.

Ønsket av ungdommen

– Vi gikk ut og spurte ungdommen hvilke artister de gjerne ville ha til Istindportalen. Sophie Elise, Sandra Lyng og Julie Bergan var blant de som var ønsket mest, og da satte vi dem sammen til en konsert her i Istindportalen, sier ungdomsleder i Målselv kommune, Marita Hagensen.

Konserten er for ungdommer fra 13 år og oppover.

Håper det treffer

Hagensen håper de tre damene fenger både sivil ungdom og soldatene slik at det blir fullt hus i Istindportalen.

– Julie Bergan har hatt et nært samarbeid med Astri S, men er selv i ferd med å skape seg et stort navn. Hun er for eksempel allerede blitt et navn i USA. Sandra Lyng har vært borte fra scenen en stund, men har nå begynt å få flere hitlåter igjen. Bloggeren Sophie Elise har rollen som DJ og hun hadde sin første opptreden som DJ i Bergen for ikke lenge siden, sier Hagensen.

Hun håper at ungdommene fra Målselv og nabokommunene kommer til konserten.

– Vi har invitert ungdommer fra andre kommuner også, og vi setter opp gratis buss både fra Finnsnes og Øverbygd der ungdommene kan være med mot påmelding, sier Hagensen.

Sivil/militært

Konserten er et samarbeid mellom Målselv kommune og Forsvaret.

– Den årlige soldataksjonen foregår samme dag. Den pågår hele dagen og så får soldatene gratis konsert om kvelden, sier Hagensen.

Den sivile ungdommen må derimot betale billett.

Populære artister

– Dette er artister som er svært populær blant ungdommen, og da er det jo lurt av oss å velge noen som passer for ungdommen. Blant oss soldater slår artistene veldig godt an, og vi tror det kommer til å møte mange soldater på konserten, sier tillitsvalgt i Hæren, Erlend Haugmo.

Sammen med de andre kompani- og bataljonstillitsvalget i Hæren i Indre Troms står Haugmo arrangementsansvarlig for den lokale soldataksjonen. Årets tema er ”Gjensidig respekt – et felles ansvar.