FINNSNES: Artister og konstalsjoner der medlemmene enten kommer fra Midt-Troms eller har tilknytning til denne regioen er forholdsvis stor i Festspillene i Nord-Norge i år.

Blant disse finner man Dansekompaniet Kartellet i deres imøtesette samarbeid med musikeren Benjamin Mørk fra Senja i danseforestillingen «Anføttes», som også har fått status som såkalte festspillprofiler.

Andre

I år er også Hekla Stålstrenga tilbake på festspillarenaen i Harstad, der de er aktuell med nylaget stoff.

Juristen og dommeren Marie Vangen har dette året avslørt sine musikalske sider. Hun er opprinnelig fra Sørreisa, men nå bosatt i Tromsø. Hun opptrer med eget band på festspillklubben Sjøbua.

Et annen innslag med sterk Midt-Troms-tilknytning er trioen Fotefar, som består av Julie Alapnes, Bendik Lund Haanshus og Lena Jinnegren. Innslaget «Lyden av Kartellet» har også med seg musikere fra vår region.

Ragnar Olsen, opprinnelig fra Finnsnes, er også aktuell for festspillscenen med samarbeidsprosjektet «Tampen Brenn!»

Usagt

Om det er tilskuddet fra Midt-Troms som har gjort utslaget skal være usagt, men arrangørene av festspillene melder om ekstra godt billettsalg i år.

– Etter årets programlansering den 14. april registrerer Festspillene i Nord-Norge mye større bevegelse i billettsalget enn man opplevde i fjor. Salget er mer enn tredoblet sammenlignet med samme tidspunkt i fjor, opplyser informasjonsansvarlig Tone Anita Karlsen, mens festpillsjefen selv uttaler:

- Det er veldig gledelig at årets program, som har en så sterk nordnorsk profil, slår så godt an hos publikum. Festspillene tror på kunst fra nord og har et sterkt ønske om å reflektere noe av krafta og kvaliteten i landsdelens kulturliv, for å bli verdens viktigste kunstfestival for nord, sier festspilldirektør Maria Utsi.

Det er Storsalsforestillingene med veletablerte artister fra landsdelen, som selger best så langt. Violet Road med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) i full symfoni, er den mest populære forestillingen hittil. Ellers er interessen stor for åpningsforestillingen »Kjetterbålet» med Kråkesølv fra Bodø, «Lausdans i Uniform» med Forsvarets musikkorps Nord-Norge, Kartellet, og Anneli Drecker

Dansekompaniet Kartellet sammen med musikeren Benjamin Mørk (nummer fire fra venstre) er festspillprofier i årets Festspillene i Nord-Norge. Foto: Knut Aaserud Foto: Knut Åserud