SKALAND: Både Preben Rydningen og Steinar Steffensen er involvert i andre musikalske prosjekter, men når det passer for begge parter slår de seg sammen.

– Av og til kan det likevel gå litt over stokk og stein, som da vi bestemte oss for å gjøre en konsert sammen i den stille perioden i januar i år. Det endte med at vi gjorde en konsert hver eneste helg fram til slutten av mars, forteller Preben Rydningen, som kaller det musikalske samarbeidet mellom ham og Steinar Steffensen for et av- og på-forhold.

– Hva heter denne duoen?

– Vi kaller oss bare for Steinar og Preben, eller omvendt. Alt ettersom.

Begge synes det er hyggelig å vende tilbake til kulturpuben som de innviet musikalsk.

– Vi var de første innleide musikerne som spilte opp der nå Pila Pub & Kultur på Skaland åpnet. Etter det har det jo vært mange artister og musikere innom. Også artister av nasjonalt format, påpeker Steinar Steffensen.

Bredt repertoar

– Hva slag musikk er det dere gjør når dere opptrer sammen?

– Alt mulig egentlig, alt fra rock og pop til rolige balader. Til sammen har jo Steinar og jeg såpass lang erfaring at vi kan velge fra et bredt repertoar.

– Tar dere i mot musikkønsker?

– Hele tiden. Det er bare å komme med ønsker så skal vi gjøre vårt beste for å oppfylle dem, forsikrer Rydningen.

– Også salmer?

– Salmer..? Nei... Men hvis noen skulle ønske å høre en salme skal vi gjøre det vi kan for også å oppfylle det ønsket, lover Rydningen.

Forbedringer

– Hva synes dere om Pila Pub & Kultur som konsertsted?

– Det er helt topp, spesielt etter at de la plater som skulle dempe lyden på veggene og i taket. Første gangen vi opptrådte der slo lyden tilbake fra veg og tak. Nå har de fått orden på dette, og så er det jo et veldig flott og spesielt lokale å opptre i. Det sier alle som opptrer der.

– Dere tar i mot musikkønsker, er det noen låtønsker som går igjen?

– Flere, blant annet «Leva Livet» av Åge Aleksandersen og «Splitter Pine» av DumDum Boys. I slike settinger vil folk ha noe de kjenner og kan synge med på. De er ute for å kose seg å ha gøy, da er det det lette og ledige som faller mest i smak.