FINNSNES: Heretter skal det store festivalteltet med hovedscenen være på den store parkeringsplassen utenfor bygningen som Kiwi holdt til i tidligere. Det er flere grunner til at Finnsnes Forum har valgt dette stedet.

– Vi vokste ut av Storgata fordi det ikke var plass nok til en scenerigg som er stor nok for den standarden nasjonale artister forlanger. Valen viste seg også være uegnet, det er for trangt der pluss at asfalten ikke er så slett der. Noe man merker når man skal sette opp et telt der, forklarer styreleder Beate Seljenes i Finnsnes i Forum. Hun kan berolige alle som setter pris på aktivitet i Storgata under Finnsnes i Fest.

Som før

– Det vil fortsatt være mye liv i Storgata. Matmarkedet skal være der også i år, og en festivalkafé med nesten alle rettigheter skal også på plass der.

– Hva med Heimlymyra og parken?

– På Heimlymyra vil alt være som før med tivoli og tivoliscene. Og aktivitetene som tradisjonelt er lagt til rådhusparken vil fortsatt være der.

Foruten selve hovedteltet med scenerigg skal det også være det Beate Seljenes kaller barløsning og toalettfasiliteter på den nye arenaen.

Ann Margareth Bergheim, som 2. mai tiltrer som ny daglig leder i Finnsnes Forum, mener valget er helt riktig.

– I tillegg til at det ble trangt der er jo Valen et knutepunkt der det skjer mye. Den nye plassen er mye mer avskjermet, og har i likhet med Valen panoramautsikt til havet, sier hun.

Gode forhold

Krister Viken i U: Rock Productions, som skal ta seg av det tekniske med lyd og lys, har samme mening.

– Etter min mening er dette det beste alternativet for plassering av hovedscenen. Den ligger ikke helt i sentrum, men er likevel på kort gangavstand fra Storgata. Dette blir bra, mener han.

Daglig leder Sten-Jonny Kildahl ved Byggesystemer er overbevisst om det samme.

– Jeg ser fram til å sette opp festivalteltet her. Det er et slett og fint område som gjør at arbeidsforholdene blir gode. Jeg regner med at arrangørene har bestilt godt vær og håper at riktig mange støtter opp om sommeren store festival på Finnsnes, sier han.