SJØVEGAN: Over fire dager skal Ten Sing Norway sette sitt preg på Salangen med et seminar fra torsdag til lørdag for målgruppa som er ungdom i alderen 13 til 19 år og særlig konfirmanter. Hensikten med besøket er både å få flere unge med på ten sing og vise fram til alle et forrykende show søndag kveld i kirka.

Treffer ungdom

- Under seminaret lærer vi bort hva vi kan innen drama, sang, band og styre/ledelse og vi søker å vise hva ten sing bør være. Vi prøver å formidle ungt ansvar og voksent nærvær noe som betyr at ungdommen bestemmer, mens en voksen skal være tilstede og veilede. Ten sing holder på med kor, dans, drama, band, teknikk og mere til, forteller Anna Veronika Dahl.

Høy sosial faktor

Med en gruppe på 21 personer fra ettårig lederutdanning i KFUK/KFUM, reiser hun landet rundt og besøker ten sing kor. Lørdagen får ungdommene vist fram hva de har jobbet med under seminaret og søndagen blir en del framført under familiegudstjenesten sammen med innslag fra Ten Sing Norway i familiemessa Salangen kirke. Den sosiale faktoren står i høysetet med felles bespisning og kveldstunder.

Tre sider

- Selve showet søndag i kirka søker å gi svar på hva mennesket egentlig består av. Gjennom sang, dans, drama og masse humor og latter prøver vi å formidle at et menneske består av mer enn bare kropp og sjel og at vi også har en åndelig side, forteller Dahl om showet som har tittelen «tre sider av samme sak»