SØRREISA: Fremføringen blir dobbel, først i Sørreisa kulturhus onsdag 17. februar, deretter på Skrolsvik samfunnshus fredag to dager senere. Og sjelden har vel setlista vært mer treffende: Her skal det presenteres hitlåter fra det legendariske radioprogrammet ”10 i skuddet”. Programmet startet opp i 1965, og det var 50-årsjubileum i 2015 som gjorde at Kor Flott fikk ideen til konserten.

Samarbeid

Men for koret var det én forutsetning som måtte på plass: det musikalske samarbeidet med Oh!. Bandet har samarbeidet med Kor Flott flere ganger tidligere, og med et slikt konsertopplegg var stødig backing og god solist nødvendig. Deretter trengte man å rekruttere en del sangere fra Sørreisa mannskor for å styrke rekkene.

The band called Oh! var mer enn villig, åtte sanger fra Sørreisa mannskor sa umiddelbart ja til å være med, og dirigent Oskar Larsen har arrangert alle låtene for kor, solist og band.

King of the Road

I løpet av de 50 årene programmet var på lufta, ga det folk over hele landet en god oversikt over hva som rørte seg på musikkfronten.

- Det er så mange hitlåter som har preget Ti i skuddet-listene, og det største problemet var hva man ikke skulle ta med. Vi mener å ha satt sammen et variert og lett gjenkjennelig program til konserten, som består av tyve låter.

- Vi skal ikke røpe så mye av det vi fremfører, men det er helt naturlig å starte en slik konsert med ”King of the Road” — den legendariske låten med Roger Miller som vant den aller først 10 i skuddet-sendingen i 1965, forteller han.

Egen vri

Ulf Fredriksen fra Vangsvik har takket ja til å være konferansier på konsertene. Da skal både det faglige og humoren i forestillingen være godt ivaretatt, mener Oskar Larsen. På konserten i Sørreisa blir det pause med mulighet for litt å spise og drikke, mens det på konserten i Skrolsvik i tillegg blir mulighet for å kjøpe seg varmmat og noe ekstra å drikke.

- Vi har jobbet mye med programmet, og når vi inviterer til konsert, er vi klare til å gi publikum et knippe låter de vil lett vil kjenne igjen. Noen sanger har vi gjort litt egen vri på, men det få får bli en overraskelse.

Kor Flott, her med noen av medlemmene og mannskoret. Foto: Arne Ivar Hanssen