DIVIDALEN: Med denne opptredenen tar Kalottspel tilbake en av de absolutte publikumsfavorittene under avviklingen av Kalottspel i for.

– Erlend Viken Trio er en usedvanlig fengende trio. Etter at debutplata kom i 2014 har de turnert både i Norge og utlandet, og har gjennom sine energiske liveopptredenar skaffet seg fans på tvers av sjangergrensene. Gitarer og cello i samspel med fele gir lyttaren en rå opplevelse basert på norsk tradisjonsmusikk, med en ekstra dose inspirasjon blant annet fra afrikansk ørkenblues og amerikansk old-time music. At de i tillegg har ei god dose humor og sjarme spiller også inn når de omtales som et fantastisk liveband, understreker daglig leder i Kalottspel, Nina Fjeldet.

Imponerende

Nina Fjeldet har selv opplevdetrioen på scenen flere ganger.

–Det er vanskeleg å ikke bli imponert og inspirert av denne trioen. Den utrulige spillegleden i kombinasjon med den fantastiske musikaliteten gjør at det er vanskeleg å unngå superlativer. Vi gleder oss til å presentere dem for publikum i Dividalen, sier Kalottspel-sjefen.

Det er første gang Kalottspel arrangerer konsert i Dividalen, og de er derfor veldig fornøyd med å ha fått med seg UL Håpet på laget.

– Ul Håpet stiller med servering, og åpner dørene allerede en time før konsertstart, og holder åpent utover kvelden. Her er det altså mulig både å bli beriket med en god kulturopplevelse, få tatt en prat med godtfolket, og kanskje blir det og mulig å ta seg en svingom også.

Besetning

Erlend Viken trio består av Erlend Viken på fele og hardingfele, Juhani Silvola på gitar og el-gitar og Jonas Bleckman på cello.

Trioen har i flere medier blitt trukket fram som noe nytt og særegent i det norske folkemusikklive etter at den slapp debutalbumet «Frie Tøyler» på plateselskapet Grappa for to år siden.

– Da gjenstår det bare å oppfordre flest mulig til å møte på bygdehuset i Dividalen lørdag 13. februar, der de kan vente seg en fantastisk fin konsertopplevelse, bevertning og mye hyggelig sosialt samvær, avslutter Kalottspel-sjefen.

Daglig leder Nina Fjeldet i Kalottspel. Foto: Pressefoto