GIBOSTAD: Sindre Sandvik, som er inspektør i Kulturskolen i Lenvik, tror i hvert fall det.

– Jeg har sjekket med Cato Simonsen, som sier at han ikke kan huske at kulturskolen har hatt noen konsert i Gibostad kapell før, så da kan vi vel slå fast at vi tar i bruk en ny arena med denne konserten, sier han, og fortsetter:

–Denne konserten innleder jo også et spennende jubileumsår for Kulturskolen i Lenvik, som er 40 år i år. Dette vil bli markert med en rekke arrangementer i løpet av året.

– Hva vet du om kapellet som konsertsted?

– At det er en intim og fin arena som også har god akustikk. Vokal Nord har blant annet gjort konserter der, og var godt fornøyd med det som konsersted.

Fra UKM

Sindre Sandvik opplyser også at konserten har en del innslag fra utøvere som nettopp har medvirket i lokalmønstringen i UKM i Lenvik.

– Fra UKM i Lenvik medvirker Maria Kildahl Kristoffersen, som også er fra Gibostad. Andre innslag fra UKM er guttebandet Autovern og også et band som består av mer voksne gutter som jeg tror kaller seg for Jonatan Taylor Band. Med er også Nicoline Heiberg Evenstad, som i likhet med Autovern gikk videre til fylkesmønstringen. Flere av disse har også en eller annen tilknytning til Gibostad, og alle er elever ved Kulturskolen i Lenvik, påpeker Sandvik.

Samarbeid

Foruten de nevnte medvirker elever fra de fleste linjene på kulturskolen.

– Det er viktig å få frem at det er Mørketid i Gamle Gibostad som har tatt initiativ til denne konserten. Det er også de som steller i stand kafé til de fremmøttet etter at konserten er over. Et viktig sosialt innslag i arrangementet.

Det er ikke bare unge talenter fra kultruskolen i Lenvik som medvirker i konserten.

– Også Gibostad Musikkforening under sin dirigent Line Magnussen vil bidra i konserten, som det også må understrekes har gratis inngang. Så da gjenstår det bare å invitere alle som ønsker å komme til en fin konsertopplevelse i for oss en helt ny arena, slutter Sindre Sandvik.

Gibostad Musikkforening under sin dirigent Line Magnussen. Foto: Ronny Trælvik
Nicoline Heiberg-Evenstad, som gikk videre til fylkesmønstringen i UKM. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Guttebandet Autovern, som også ble sendt videre til fylkesmønstringen. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Gibostad kapell. Foto: Lenvik menighet