SJØVEGAN: Konserten er lagt til Lysthuset i Salangen Kulturhus tirsdag 9. februar på kveldstid.

– Lysthuset er navnet på kafeen i kulturhuset. Det er et lokale med en veldig intim og koselig atmosfære som det også arrangeres konserter i med ujevne mellomrom, opplyser kultursjef Kurt Jan Kvernmo i Salangen kommune.

– Hvor mange er det plass til?

– Kafeen har plass til 100 mennesker. Fra kommunenes side har ikke vi så mye med denne konserten å gjøre bortsett fra at vi kan tilby konsertlokale. Det er Viseklubben Baluba som står som lokal arrangør for denne konserten.

Utvidet

– Folkemusikktrioen Fotefar har utvida bandet med sang og skuespill i den improviserte forestillinga «Folkimpro». Produksjonen er basert på konseptet ”Power Impro”, som har turnert skoler og musikkbuler med stor suksess, opplyser Inger Strand i Viseblubben Baluba, og fortsetter:

– Dette konseptet er det publikum selv som styrer store deler av programmet, mens musikerne leker og improviserer rundt valgte tema. Her ligger musikken i bunn, med utallige sjangerløse, vakre, rare, morsomme og snedige musikalske løsninger, forklarer Inger Strand.

Hun oppfordre flest mulig til å ta turen til Salangen Kulturhus og kafeen Lysthuset i begynnelsen av neste uke.

– Dette kommer til å bli en flott forestilling i flotte omgivelser, så her er det bare å ga mann av huse, mener hun.

Medlemmer

Fotefar består av Sveinung Næss, som formidler både sang og skuespill. Det samme gjøre Robert Weitz, mens den velkjente artisten og musikeren Lena Jinnegren på denne konserten kan by både på sang, tangenter og strenger.

Julie Alapnes Normanns hovedinstrument er fele, mens

Bendik L Haanshus bidrar på gitar.