En utrolig herlig nyttårskonsert

- Jeg gleder meg stort til det som kommer, det er noe spesielt med opplegget for denne konserten. Det er ikke bare en musikalsk opplevelse man kan se fram til, det er klassisk musikk på sitt beste og det er alvor blandet med humor og smil. Jeg er glad i klassisk musikk generelt, men dette er en spesiell innpakning, sa generalmajor Odin Johannessens før hans nyttårskonsert med Forsvarets musikkorps Nord-Norge, dirigert av Hannu Koivula og med Divine, tre utrolig herlige svenske damer, startet.

Divine

Divine, The Opera Trio, er tre meget dyktige svenske sopraner med stor sans for smil og moro.

- Vi framfører alle våre sanger med alvor og gjør vårt aller beste for at det skal bli en opplevelse for vårt publikum. Samtidig har vi en stor sans for å gjøre det med et smil, slik at man kan nyte klassisk musikk med glede. Det er første gangen to av oss er i Nord-Norge og vi er enige om at det er utrolig vakkert her. Og tenk, i går fikk vi se nordlyset også, kunne Gabriella Lambert-Olsson, Caroline Gentele og Jacqueline Miura betro Folkebladet. Dette var deres fjerde konserter på nyåret i Norge og de skulle videre til Sortland for den femte.

Generalinspektøren for Hæren kunne ønske en fullsatt storsal i Istindportalen velkommen til sin årlige nyttårskonsert.

- Sjampanje og nyttår hører sammen og sjampanje får det til å bruse i kroppen og det samme gjør riktig musikk. I dag får vi alle servert sjampanje, Forsvarets musikkorps Nord-Norge ledet av sin finske dirigent, støttet av tre herlige svenske jenter, var generalmajor Odin Johannessens hilsen.

Konserten

Dirigert av finske Hannu Koivula startet Forsvarets musikkorps Nord-Norge konserten med et utdrag av ”Valses nobles et sentimentales” av Maurice Ravel. Så kom ”Perlefiskerduetten” av George Bizet med Divine trio som vokalister. Men før sangen startet, kunne de tre svenske damene fortelle at de hadde reist til Heggelia med buss fra Harstad, at de hadde lært om krigen om Narvik, at vi utdannet våre soldater i dette området og fått beundre et utrolig herlig landskap.

- Jeg må bare si at det er ingen tvil, Norge er mye vakrere enn Sverige, sa Gabriella Lambert-Olsson til stormende applaus.

Og så fikk man gleden av å oppleve en stemmeprakt fra de tre sopranene som fikk hårene til å reise seg. Fra da av hadde de et knallhardt grep om publikum, man kunne nyte herlig musikk med et stort smil om munnen. For det var ikke tre sopraner som stod oppstilt med hver sin mikrofon og sang, nei det var tre damer som leverte herlig sang i en meget munter og til tider, smårampete setting. De hadde også hver sin soloframføring og da Gabriella Lambert-Olsen sang ”I feel pretty” av Leonard Bernstein, var ingen i tvil om at den dama som stod på scenen virkelig følte at hun var pen og da Caroline Gentele sang Jacques Offenbachs ”Dukkearie”, da var det ei dukke som vandra omkring på scenen.  Man følte også med Jacqueline Miuras ønske om å alltid være fri, da hun framførte ”Sempre Libera” av Guiseppe Verdi.

Dirigenten Hannu Koivula hadde skrevet et arrangement av ”Festmusikk fra Aida” av Giuseppe Verdi som ble framført med stor bravur av musikerne. Og så var damene frampå igjen, i ”Dorettas drøm” av Giacomo Puccini.

- For oss er det en drøm å treffe den rette mann. Hvilken rolle spiller penger og velstand når du møter den rette kjærlighet, kunne Caroline Gentele betro publikum. Og de hadde lagt inn oppfyllingen av en drøm for noen, de tok seg nemlig en tur i salen og hilste på flere av de mannlige publikummerne. Generalmajoren fikk både dame på fanget og suss og klem, til stor jubel!

Takk

Konserten hadde hele 14 arrangementer og ble, som hør og bør på en nyttårskonsert, avsluttet med ”Sjampanjegaloppen” av Hans Christian Lumbye, med tilhørende brusende sjampanjeflasker og dansende damer. Stående applaus, ekstranummer og blomster til damene og dirigenten.

- Det var bare en fantastisk konsert Og med dame på fanget ble det enda mer fantastisk. Denne konserten glemmer jeg aldri, kunne generalmajor Odin Johannessen fortelle.

Olav Winther, tidligere leder av Midt-Troms avdelingen av Brigadeveteranforbundet er sammen med sin kone Evelyn fast gjest på nyttårskonsertene.

- Denne konserten var fabelaktig. Det var virkelig klasse over den. De svenske damene imponerte meg storlig. Jeg misunner Generalinspektøren som fikk besøk! Jeg håper inderlig at høyere politiske makter griper inn slik at vi får beholde Forsvaret musikkorps Nord-Norge, sa han.

SJAMPANJE: Nyttårskonserten ble avsluttet med Sjampanjegalloppen og sprudlende drikke. Foto: Birger Caspersen
ADJØ: The Opera Trio Divine forlater scenen! Foto: Birger Caspersen