FINNSNES: Tradisjonen tro inviterer avgangselevene i Finnfjordbotn til russerevy i anledning russefeiringa og avgangsåret.

I år skal om lag 90 18-åringer skape liv og røre i mai-måned, men aller først står den anerkjente revyen på menyen.

- Vi har øvet til forestillinga helt siden vi begynte i tredje klasse, forteller revysjef Regine Solli som lover mange spennende sketsjer og humoristiske innslag allerede neste helg.

- Revyen i år heter «Botn Awards» og er grunner i en slags prisutdeling eller et gallashow. Her vil naturligvis kjente artister og kjendiser troppe opp med både lokale og nasjonale tilnærminger, sier hun.

754 billetter

Revysjef Solli forteller at de blant annet skal skøye om Arctic Race of Norway, som var høydepunktet i Midt-Troms i 2015.

Som alltid arrangeres russerevyen i Finnsnes Kulturhus både fredag og lørdag. Altså er det til sammen 754 billetter som forhåpentligvis skal selges.

- Jeg har ikke oversikt over hvor mange vi har solgt til nå, men billettene har ligget ute siden desember, påpeker hun.

Legger lista høyt

Årets to konferansierer er Tora Simonsen og Eirik Trælvik. Ifølge revysjef Solli stiller begge opp i kjent gallastil med både kjole og dress.

- Oppfordringa er ganske enkel; kjøp billett og sikre deg adgang til årets høydepunkt i Finnsnes Kulturhus, sier Solli og ler.

- Nå la jeg lista veldig høyt, men vi satser genuint på et forrykende show på om lag en halvannen time. Jeg er ganske sikker på at folk vil flire godt, legger hun til.

Ifølge henne har omtrent alle avgangselevene ved den studiespesialiserende linja ved Senja videregående skole, avdeling Finnfjordbotn fått en rolle i revyen.

- Det er i alle  fall ikke langt unna. De fleste står på scenen på et eller annet tidspunkt. Noen har imidlertid ønsket seg en rolle i kulissene, sier hun.

- Gjør det vi vil

Russetida starter offisielt natt til 1. mai, men botnrussen har allerede festet siden de startet i tredje klasse.

- Dette er en helårsaktivitet, sier Solli og humrer.

- Hvordan er årets botnruss, da?

- Vi er ikke lik de som har vært før oss. Vi sier det vi mener og gjør det vi vil, med forbehold så klart. Vi er veldig oss selv, svarer hun.

Russerevyen har tidligere år blitt lagt til den første helga i desember, men årets kull fikk ikke leie Finnsnes Kulturhus da, og valgte derfor å utsette forestillinga til 15. og 16. januar.

- Nå blir det hardtrening og ingen søvn fram til neste søndag, sier revysjefen og ler godt.