FINNSNES: Det opplyser Kai Henning Skimelid, som trakterer trommestikkene i tributebandet The Norwegian Creedence.

– Vi er en fin gjeng som setter stor pris på musikken til Creedence Clearwater Revival, og under tributebandnavnet spiller vi selvsagt bare musikk av Creedence og John Fogerty, forklarer trommisen.

Tidløs

Fredag 27. og 28. november spiller bandet opp i ute- og konsertstedet Go2Gate på Finnsnes.

– Vi kaller det for Creedencenight på Finnsnes. Vi kan holde på i timesvis siden det er nok av låter å ta av både fra Creedence og Fogerty. Her er det nesten et hav å ta av av godbiter.

Selv beskriver Kai Henning Skimelid musikken til Creedence som tidløs.

– Og den har fortsatt sine tilhengere, både gamle og unge. Det er en musikk som mange kjenner de mest spilte låtene til, så allsangfaktoren på konsertene våre er svært høy.

– Kommer det en del tittelønsker?

– Ja, til de grader, og det er fullt lovlig. Vi vil gjerne levere det som publikum ønsker.

Opptrer

– Er det noen ønsker som går igjen?

– Ja, det er stort sett de mest kjente og kjære Creedence-låtene folk flest vil ha. Låter som «Bad Moon Rising», «Down On The Corner», «Proud Mary» og «Travellin Band» er etterspurt.

The Norwegian Creedence har opptrådt med Creedence-showet sitt mange steder i landet. I vårt næromrpde blant annet i Målselv og Lenvik.

Skimelid sier at bandet ser fram til å opptre på Finnsnes igjen. De har opptrådt der en gang før, da på konsertkonsepten «Rock around the clock», som ble avviklet et par ganger på Finnsnes Hotell.

– Vi har to hele kvelder på oss til å servere udødelige låter av Creedence Clearwater Revival, så nostalgifaktoren på Finnsnes denne helga blir stor. Vi håper jo på godt oppmøte, og skal gjøre vårt for at låter som veldig mange har et forhold til skal pressenteres på respektfull og beste måte, understreker trommeslageren.