FINNSNES: Lørdag 5. desember tropper Forsvarets Musikkorps Nord-Norge – eller divisjonsmusikken som de også kalles – opp i Kulturhuset på Finnsnes. På programmet står konserten «Swinging Christmas». Solist er Ole Børud.

- Fornøyd

– Vi er veldig fornøyd med å få divisjonsmusikken hit med denne flotte konserten. Det som ikke er fullt så hyggelig er at vi her står overfor en utryddelsestruet musikalsk kraft i Nord-Norge. Man truer jo med å legge ned Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, så dette er kanskje siste gang vi får oppleve dem, understreker kulturhussjef Karin T. Olsen ved Kulturhuset på Finnsnes.

SJEFEN Kulturhussjef Karin T. Olsen.

Billettsalget til konserten er godt i gang.

– Jeg regner med at billettene vil gå ganske fort ut. Dette er konserter mange liker å få med seg på denne tiden av året, sier kulturhussjefen.

Dreining

Årets utgave av konsertkonseptet «Swinging Christmas» gjør en dreining mot soul og funk med Ole Børud som gjestesolist.

– Det er verdt å notere seg at det kun er Harstad, Sortland og Finnsnes som får denne konserten for et sivilt publikum. Førjulstiden er jo en veldig travel tid for divisjonsmusikken med mange konserter internt i Forsvaret, forklarer Karin T. Olsen.

I år som i fjor har man med seg dirigen og solotrompetist Frank Brodahl, som ellers til vanlig er å finne i Det Norske Blåseensemblet, som dirigent.

Inspirert

– Dette er en julekonsert?

– Ja, for å sitere pressemeldingen så har divisjonsmusikken latt seg inspirere av svunne tiårs vestkystpop og navn som Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers når de utformet årets juleprogram.

GJESTEARTIST Vokalist, instrumentalist og komponist Ole Børud.

Forsvarets Musikkorps Nord-Norge består til vanlig av 29 musikere, men for anledningen er de forsterket med en gitar og en ekstra saksofonist.

– Når det gjelder gjestesolisten Ole Børud så er han også kjent langt utenfor Norges grenser for sine komposisjoner og musikalske kraft. Han har en musikalsk karriere som vokalist, låtskriver og multiinstrumentalist som strekker seg over 33 år, forklarer Karin T. Olsen, og legger til:

– Lørdag er jo også en fin dag å gå på konsert på.