FINNSNES: Det vil si, egentlig er Finn Pedersen fra Grunnfarnes på Senja.

– Men jeg har bodd så lenge på Finnsnes at jeg omtrent regner meg som en finnsnesmann. Jeg flyttet til Finnsnes så tidlig som i 1972, og det er jo en god stund siden, påpeker Pedersen.

Som ung mann oppholdt han seg også 15 år i Vardø, der han blant annet spilte i et band som rakk å gi ut et album.

ALBUM «Alien» er spilt inn i Nashville i USA.

Finn Pedersen har nettopp sluppet albumet «Alien», som er et fullalbum med til sammen 12 spor. Det er et album som kommer ut fysisk i CD-format, og som distribueres på vanlig måte til platebutikkene i landet.

– Når jeg gir ut en plate foretrekker jeg at den er noe konkret. Noe man kan holde i hånden, og ikke bare noe som er på nett, forklarer Pedersen.

Nashville

«Alien» er, som tidligere utgivelser av Finn Pedersen, spilt inn i Nashville i USA med dyktige studiomusikere. Pedersen skriver tekst og melodi selv, men vokaljobben overlater han til andre.

– Der må jeg nok melde pass, det sørger den sykdommen jeg har for. Jeg har har Parkinson sykdom, noe som gjør at hvis jeg skulle synge noe ville det høres svært ille ut. Men der har jeg heldigvis noen gode samarbeidspartnere som besørger den jobben.

– Det er andre som gjør vokalen på albumet?

– Ja, på det siste albumet er det en veldig flink sangerinne fra Målselv som heter Inger-Lise Fjellstad og Jason Eustice fra USA.

– Du skriver altså låtene på engelsk?

– Ja, men på det neste albumet jeg gir ut vil jeg ha norske tekster, det er et prosjekt jeg så smått er i gang med allerede.

Lyspunkt

Med den sykdommen han har beskriver Finn Pedersen det å skrive musikk som et stort lyspunkt i livet sitt. Noe som gir hverdagen mening.

– Det er country som er ditt musikalske uttrykk?

– Ikke bare country. Musikken min har også elementer av pop og rock. Ja også litt blues når jeg er i det blå og melankolske hjørnet, og det skjer jo.

– Hvilken aldersgruppe er målgruppen din?

– Voksne mennesker og godt voksne mennesker som meg selv. Mennesker som liker den klassiske populærmusikken fra 60-tallet.