VANGSVIK: Konserten har fått tittelen «Come Together», noe som ikke er helt tilfeldig.

– Nei, for det første er det jo tittelen på en Beatles-låt, som også står på konsertrepertoaret. Men det har også en dobbeltbetydning med at koret kommer sammen og gjør Beatles-låter, og at folk forhåpentligvis kommer sammen for å hører på oss, forklarer Vaffelkorets dirigent Cato Simonsen. Han kan love en litt anerledes Beatles-konsert.

– Stoffet vil absolutt være gjenkjennelig, men ikke helt A4. Vi har fått tak i noen utradisjonelle arrangementer på noen av låtene som vi håper at også publikum vil synes er litt spennende.

Litt mindre spilt

– Er du selv en Beatles-fan?

– Jeg er veldig bevisst på den rollen som Beatles i sin tid hadde med å utvikle og fornye musikken. Når man som musiker jobber med denne musikken oppdager man stadig nye dybder og kvaliteter i den. Det er absolutt ingen klisjé å si at Beatles´ musikk er tidløs. For meg har Beatles alltid vært musikalsk til stede.

Cato Simonsen har også plukket det han kaller for mindre spilte låter av Beatles.

– Beatles har mange store og kjent hits, men også noen som ikke er fullt så kjente. Det ville være feil å si at de er ukjente, for alle som er fan av Beatles kjenner hele deres produksjon. La oss heller si at vi også har med noen låter som ikke fullt så mye spilt som de store hit-ene blant folk flest.

– Som for eksempel?

– «In My Life» og «Here, There and Everywhere», men det er flere låter som – skal vi si – kommet litt i skyggen av de største slagerne.

Solister

I konserten medvirker også flere gjestesolister.

– Vi har vært så heldig å få med oss flere gjestesolister. Disse er Stine Jakobsen, Dan Lorentzen og Odd og Geir Fredriksen, som skal gjøre sine ting i konserten.

– Hva skal for eksempel Stine Jakobsen gjøre?

– Hun skal blant annet gjøre konsertoverskriftlåten «Come Together».

Cato Simonsen sier at det til sammen står 12-13 låter av The Beatles på repertoaret.

– Hvor lenge har dere jobbet med dette prosjektet?

– Vi begynte smått og forsiktig og jobbe med det i vår. Slike ting tar tid og er ikke gjort over natten.

– Hvordan vil du som dirigent og musiker bekrive Vaffelkoret?

– Jeg vil si at det er et amatørkor som er preget av at det har medlemmer med høye musikalske kvaliteter.

Pubkveld

Konserten etterfølges av en pubkveld i Vangsvik Samfunnshus.

– Jeg har konsentrert meg om det rent musikalske, så jeg kan ikke uttale meg så mye om hva man serverer etter konserten. Men man har jo rettigheter på drikkevarer, og så vidt jeg forstår kan man også lokke med et lekkert koldtbord.

– Må man bestille billetter på forhånd til denne konserten?

– Nei, det er bare å komme i døra samme kveld. Konserten har ikke noen nedre aldergrense, men pubkvelden etterpå har av naturlige årsaker en aldergrense.

– Folk i Vangsvik er flinke til å stille opp på lokale produksjoner som dette?

– Ja, tiltak som blir satt i verk for å fremme trivselen i bygda blir alltid godt mottatt. Bygdefolket støtter opp når noen får noe til å skje.

Gjestesolist: Stine Jakobsen er en av gjestesolistene i konserten «Come Together»: Foto: Reidar Ingebrigtsen Foto: Reidar Ingebrigtsen