FINNSNES: Det sier bookingansvarlig Krister Viken i Rocktober & Ølfestival om å ha fått Plumbo i havn til festivalen neste helg.

– Gang på gang har de vist hvordan et publikum skal behandles. Og med låter som har gått rett inn i folkesjela som selvfølgelige og udødelige klassikere, kan vi regne med at disse glade gutta er kommet for å bli. Derfor drar de fulle hus uansett hvor de kommer, sier Viken.

Jubileumsalbum

Plumbo er tilbake med nytt jubileumsalbum «De 15 beste» inkludert bonus-CD. 2015 er året hvor Plumbo feirer 15 år som et aktivt turnerende band.

Dette markeres med en «Best of»CD.

– Som en bonus til de mange trofaste fans inneholder albumet også en akustisk konsertinnspilling fra stua til vokalist Lars Erik Blokkhus. I løpet av karrieren har bandet utviklet seg fra et tremanns rock’n roll band, til en seksmanns besetning, som leverer bredde, variasjon og ikke minst godt «trøkk», i sine liveopptredener. Plumbo blander sjangere som folk, boogie, pop, og rock, i en gjennomgående melodiøs blanding, sier Viken.

Spilleglede

– Pur spilleglede og smittende scene-entusiasme er Plumbos varemerke på konsertfronten.

Publikumsfrieri, toveis-kommunikasjon og allsang likeså.

Med slagere som «Ola Nordmann», «Møkkamann», «Kong Alkohol», og «Rådebank» appellerer bandet til en bred aldersgruppe, fortsetter Krister Viken. Han mener Plumbos musikk blir satt pris på både blant barneskoleelver og pensjonister, men tror hovedsegmentet er aldersgruppa 18-30 år.

Platina og gull

– Omfattende, tålmodig og utholdende, har gruppa turnert rundt om i det ganske land i 15 år. Dette gir resultater i form av et stabilt og trofast publikum som knytter egen historie opp mot bandets musikk. Dette sørger for en hyggelig salgsstatistikk, med flere gull -og platinatrofeer for bandet.

På Spotify er Plumbo et av Norges mest streamede band.

Bandets låter er per mars 2015 streamet mer enn 35 millioner ganger. Dette er ifølge Viken unikt i norsk sammenheng. Han mener også at det er unikt at bandet har over 115.000 followers på Spotify.

– Man når altså ut til mange fans når man slipper ny musikk. «De 15 beste», er et samlealbum, bestående av konsertfavoritter, og de mest streamede låtene til bandet.

Ny låt

En splitter ny låt er tatt med. Den heter «Sommer’n 94» og er en radiovennlig poplåt, som blir bandets prioriterte radiosingel fra «Best of»-albumet.

«Uten Plugg - live rett fra stua», er en bonusutgivelse på CD-en, og er myntet på de spesielt interesserte.

– Nærmest som en «bootleg» å regne. Dette er en akustisk konsertinnspilling tatt opp hjemme i stua til vokalist Lars Erik Blokkhus 23. januar i år.

Bandets mest kjente låter fremføres i en helt ny innpakning, akustisk og omarrangert. Tilpasset stueformatet. Med et publikumsantall på 15 personer, og de medvirker i aller høyeste grad på plata, påpeker Krister Viken.

Plumbo spiller fredag 23. oktober under festivalen på Finnsnes. 2. oktober slipper de sin nye singel.