FINNSNES: Ellisiv Lindkvist er født i 1973 og oppvokst i Brøstadbotn. Hun er utdannet ved Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Telemark.

Kortprosa

Hun har tidligere jobbet som skribent i Klassekampen og som kulturredaktør i det feministiske tidsskriftet Fett. Ellisiv Lindkvist skriver både romaner og tekster for teaterscenen. Blant annet dramaet «Begjær 1000», som hadde premiere under Festspillene i Nord-Norge i Harstad sommeren 1999.

OMSLAG Omslaget til romanen «Selvopptatt», som nettopp er lansert.

Tidligere har Ellisiv Lindkvist blant annet skrevet kortprosasamlingen «Alt jeg skriver er sant» og romanene «Tørst» og «Ditt røde hår». Sistnevnte ble blant annet belønnet med Havmannsprisen. Hun har også vært morgenkåsør i NRK P2. Nå er forfatteren fra Brøstadbotn aktuell med romanen «Selvopptatt», som nettopp er lansert av forlaget Cappelen Damm.

Viktig stemme

– Ellisiv Lindkvist er en av våre viktige samtidsforfattere som tar opp sentrale teamer i vår tid, som for eksempel kjønn og roller. I sin hittil siste roman skriver hun både humoristisk og skarpt om det å være forfatter og kvinne, Jeg vil si at det er gjennomgående for hele hennes forfatterskap at hun skriver innsiktsfullt om kjønn, kunst, roller og de forventningene som styre livene våre, sier informasjonssjef Tone Hansen i Cappelen Damm.

– Er hun en forfatter primært for kvinner?

Kjønnsroller

– Hun er opptatt av kvinnesak og kjønnsroller, men jeg vil ikke si at hun bare er en forfatter for kvinner. Tvert i mot vil jeg si at begge kjønn vil ha stort utbytte av å lese henne.

– Er hun en forfatter som tar opp alvorlige temaer?

– Ellisiv Lindkvist skriver på en måte som gjør bøkene hennes veldig lettleste. Men hun sier ting mellom linjene som kanskje kvinner forstår lettere enn menn. Hun kan også være svært humoristsik i måten hun formulerer seg på.

– Har dere utgitt alle hennes bøker?

– Ja, hun har vært en av våre siden hun startet sitt forfatterskap. Det håper vi at hun vil forsette med, vi vil gjerne ha henne med oss også i fremtiden.

Trekantdrama

I «Selvopptatt» skriver Ellisiv Lindkvist om en kvinnelig forfatter som drar til Visby på Gotland for å skrive. Men skriveprosessen blir utfordret når hun involverer seg i et trekantdrama med en litauisk poet og en polsk kriminalforfatter.