FINNSNES: Jubileumskonserten er satt til tirsdag 24. november,

noen dager etter selve bursdagen til Folkebladet.

Jubileumsfest

– Folkebladet har bursdag søndag 15. november, og i den forbindelse skal vi selvsagt ha en jubileumsfest for våre ansatte. Men vi hadde lyst til å ha en jubileumskonsert også, og har vært så heldig å få|noen av landets beste artister med på den, fastslår sjefredaktør Steinulf Henriksen i Folkebladet.

Artistene han sikter til Elisabeth Andreassen, Ole Edvard Antonsen og Didrik Solli-Tangen.

– Disse artistene er – igjen heldigvis for oss – på norgesturné med konserten «Desemberstemninger» i november og desember. De hadde også et ønske om at konserten skulle være i Finnsnes kirke, så vi har fått leid oss inn der denne dagen, forklarer Henriksen.

Gjesteartist

I tillegg har sjefredaktøren fått hyret inn en lokal verdenstjerne, sopranen Berit Norbakken Solset, som gjesteartist.

– Jeg tror egentlig ikke alle skjønner hvor stor hun er. Selv ble jeg oppmerksom på det da jeg så en nyttårskonsert med henne på TV. Hun er opprinnelig finnsnesjente, og kanskje en av de beste artistene vi har fostret fra vår region, understreker Steinulf Henriksen.

Ole Edvard Antonsen har også stor sans for Berit Norbakken Solset.

– Da jeg foreslo henne som gjesteartist var Antonsen enig med én gang. Han har jobbet sammen med Berit tidligere, og ville gjerne gjøre det igjen.

God plass

Jubileumskonserten til Folkebladet er en åpen konsert for alle som vil komme.

– Billettene er allerede lagt ut til vanlig salg på kundetorget. Finnsnes kirke kan hvis man åpner opp til menighetsalen ta 600 mennesker. Vi kan hvis etterspørselen bli stor nok tilby to konserter samme kveld, det vil si at vi til sammen kan ta inn 1.200 mennesker, påpeker Henriksen.

– Vil jubileet bli markert på noen måte i konserten?

– Jeg skal ønske velkommen, og vi håper jo at riktig mange kommer. Denne konserten er Folkebladets gave til alle sine trofaste lesere, og at det blir en fantastisk flott konsert er å si det mildt.

Henriksen tror dette kan bli årets konsert.

– Ikke for å si noe galt om D.D.E. og Åge Aleksandersen, men dette tror jeg kan bli den store konsertbegivenheten på Finnsnes i år.

Sopranen Berit Norbakken Solset, opprinnelig fra Finnsnes, er gjestekonsert i jubileumskonserten. Foto: Byråfoto
Sjefredaktør i Folkebladet, Steinulf Henriksen, inviterer til jubileumskonsert med en stjernerekke av artister i Finnsnes kirke tirsdag 24. november. Foto: Reidar Ingebrigtsen