FINNSNES: Både filmanmelderen i Aftenposten og VG mener at det tidligere Luster sanatorium i Sogn og Fjordane – som både har vært tuberkulesehjem, psykiatrisk sykehus og asylmottak – må ta mye av «skylden» for at «Villmark 2» kan løfte kinopublikummet litt over vanlig sittestilling.

Se trailer fra filmen i videovinduet øverst

Aftenposten kaller filmen for et «Effektivt maretitt», og triller en firer på terningen. Anmelderen mener at filmen er tradisjonell og sjangertro, men at den ikke tilfører genren noe nytt.

Atmosfære

– Filmen bygger raskt og effektivt opp en nifst atmosfære, hvor galskapen lurer bak hver dør. «Villmark 2» har nok av skremmende øyeblikk, og som grøsser er den solid, skriver Aftenpostens anmelder.

VGs anmelder kaller filmen «En gjennomarbeidet kinostolsete-væter», og plusser på til fem prikker på terningen.

Humor

– Dette er nesten utelukkende en ren sjangerøvelse. Men Øie (regissøren) er slu nok til å vite at rendyrket stabling av effekter ofte ender i en humørløs suppe. Så innimellom den veldrevne fanskapen finnes små glimt av humor, skriver VG.

«Villmark 2» har premiere på Heggelia Kino og Finnsnes Kino fredag denne uka.

Det tidligere Luster sanatorium danner den «skrekkelige» rammen rundt «Vilmark 2», som har premiere fredag. Foto: Frode Kyrkjebø