FINNSNES: Fredag er det klart for at Willy Bendiksen (58) tar turen til sine hjemtrakter. Da stiller han bak trommesettet med Bente Smaavik Band på Go2Gate.

Nytt band

– Bente er tilbake med nytt band hvor hun presenterer låter fra Blonde on Blonde, Perfect Crime, Slade samt låter fra det nye albumet "Still Strong», forteller Bendiksen til Folkebladet.

Han lover en hel del nye låter, men selvsagt også gjenhør med mange av de gamle låtene når bandet entrer scenen.

Broren Børge Bendiksen (45) blir denne gangen også å se og høre på samme scene. Hans band Ohmwork skal varme opp for bror Willy og Bente Smaavik Band.

- Spesielt

- Det blir litt spesielt å dele scene med Børge. Vi har jo det samme slagverk-oppsettet, så jeg slipper jo å frakte med meg så mye av utstyret oppover denne gangen, forteller Willy.

Selv digger han å opptre på hjemmebane.

- Å opptre på Finnsnes og Midt-Troms er kjempegøy. Det er et fantastisk publikum og det er alltid kjempebra. Jeg treffer jo en del folk som jeg gikk på skole sammen med. Ikke alltid at jeg kjenner dem igjen. Det er jo lenge siden, men veldig artig når de tar kontakt, sier Willy Bendiksen.

- God opplevelse

Han dro fra Gibostad til hovedstaden i 1973 for å gjøre det han likte best, nemlig å sitte bak slagverket.

Siden den gang er han kjent for band som blant andre St.Helena, Flax, Høst, Road, Blonde on Blonde, Perfect Crime og Wild Willy's Gang. Sistnevnte band er fortsatt aktivt.

Han lover i alle fall full trøkk på fredag for de som liker musikk av den litt hardere sorten.

- Vi skal gjøre vårt for at det blir en god opplevelse, sier han til Folkebladet.

Tromsøbandet Ohmwork, med trommis Børge Bendiksen (t.h.) varmer opp for "Wild" Willy og co fredag. Foto: Åsgeir Johansen, iTromsø