Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Regjeringen vil tillate større lasterom i fiskebåter

Regjeringen vil skape mer fleksibilitet for fiskebåteiere og foreslår å øke begrensningen for hvor store lasterommene i båtene kan være. Det betyr større båter.

Onsdag sendte Nærings- og fiskeridepartementet ut en et forslag på høring om å endre bestemmelsen om en øvre grense for kystfiskefartøys lasteromsvolum på 500 kubikkmeter.

– Vi mener endringer i lasteromsbegrensningene vil bidra til mer fleksibilitet for fartøyeierne til å rigge fiskebåtene slik de selv finner det mest hensiktsmessig, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Høringsforslaget skisserer to mulige løsninger. Den ene går ut på å heve lasteromsgrensen fra 500 til 600 eller 700 kubikkmeter. Den andre går ut på å lage en ny og snevrere definisjon av hva som skal regnes med når man måler lasterom.

Uansett hva regjeringen lander på vil endringen åpne for større kystfartøy enn i dag.

(©NTB)

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her

Følg Folkebladet på Facebook

Mer å lese på Folkebladet: