onsdag 17.01 2018

Nynorsk offensiv mot fire statsråder 

Noregs Mållag har sett seg ut fire statsråder som de mener er de rette til fortsette kampen for nynorsk i skolen, i kommuner og fylker, og i ordbøkene.

Rolls-Royce vurderer å selge unna marinevirksomheten

Drøyt 1.600 ansatte i Norge går en uklar fremtid i møte når Rolls-Royce «forenkler virksomheten» fra fem forretningsenheter til tre.

Bergen bruker 11 millioner på gratis internett til fattige

Internett i skolearbeid er blitt så viktig at Bergen kommune tar regningen for barnefamilier med dårlig råd, melder NRK.

VG dropper InFact etter mange års samarbeid

VG har skiftet meningsmålingsbyrå fra InFact til Respons Analyse. Både avisa og byrået er enige om at målingene under valget i fjor ikke var gode.

Ingen ytterligere stans i norsk våpeneksport

Stortingsflertallet sier nei til forslaget om å stanse norsk våpeneksport til alle land i den Saudi-ledede koalisjonen i Jemen.

Mann dømt til sju års fengsel for flere voldtekter

E mann i 30-årene er i Gulating lagmannsrett dømt til sju års fengsel for å ha voldtatt en kvinne i 40-årene gjentatte ganger på Askøy høsten 2016.

Rederier svartelistes av oljefondet

Flere rederier ekskluderes fra oljefondet for å ha sendt skip til opphogging på strendene i Pakistan og Bangladesh, melder Sysla.

Strømløst etter det kraftige snøfallet

Over 5.000 strømkunder var onsdag strømløse som følge av snøværet på Sør- og Østlandet tirsdag. Feilrettingsarbeidet fortsetter utover kvelden og natten.

Influensasyk eldreminister fikk klem av Høie

Rett fra sykesenga fikk Frps nye eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen både klem og nøkkelkort av sin kollega, helseminister Bent Høie (H).

Nedgang på Oslo Børs

Etter å ha stått stille to dager på rad endte Oslo Børs ned 0,58 prosent onsdag. Hovedindeksen landet på 835,05 poeng.

SV: Elvestuen har fått en dårlig start

Allerede på utnevnelsesdagen mener SV at Venstre-nestleder Ola Elvestuen har fått en dårlig start som miljøvernminister.

Ut med europaminister og inn med bistand i UD

Marit Berger Røsland (H) takket for seg etter bare tre måneder i regjeringen da hun overleverte nøkkelen i UD onsdag.

Drapssiktet 21-åring varetektsfengsles likevel

21-åringen som siktet for forsettlig drap etter en kollisjon på E18 i Vestfold blir varetektsfengslet i fire uker, slik politiet ba om. 

Sanner: Integreringen vil kreve mye av meg

Påtroppende kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) sier at jobben med integrering blir krevende.

Giske ut av Aps sentralstyre – Aasrud ny finanstopp 

Rigmor Aasrud overtar etter Trond Giske som Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson. Samtidig mister Giske plassen i Aps sentralstyre.

Influensatoppen kan være nådd

Vinterens influensautbrudd ser ut til å ha nådd en topp i årets første uke. Folkehelseinstituttets overvåking fra uke 2 viser en svak nedgang i utbrudd.

Grande frykter flere rykter

Nyutnevnt kulturminister Trine Skei Grande (V) frykter at ryktestormen mot henne ikke er over. 

Solberg tar selvkritikk om varsler-håndtering

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg vet ikke hvorfor håndteringen av varsler har sviktet. Hun sier også at hun har sagt ting hun skulle ønske var usagt.