FINNFJORDBOTN: Etter planen skulle bygget stått klappet og klart 16. juni. Så er imidlertid ikke tilfelle. Det bekrefter fylkesbyggesjef i Troms fylkeskommune, Jan Inge Hille, til Folkebladet.

Forplantet

– Det oppstod problemer med grunnvannet i starten av byggeprosjektet, og det er på en måte dette som har forplantet seg videre i byggeprosessen og ført til forsinkelsen, forklarer Hille.

Fylkesbyggesjef i Troms fylkeskommune, Jan Inge Hille.

Utfordringene med grunnvann på byggetomta førte til at skolebygget måtte heves vel en meter.

– Hvilke konsekvenser får forsinkelsen?

– Bygget skal være klart til å kunne tas i bruk ved skolestart, men det er klart at forsinkelsen gjør at vi blir presset på tid. Det blir knapt med tid til selve innflyttingsprosessen, og – selv om det er det vi alle jobber for å få til, så kan det hende at vi ikke får alt på plass helt sånn hundre prosent til skolestart, sier Hille.

Mulig etterspill

Det er NCC som har totalentreprisen på nybygget til Senja videregående skole.

– Vil det bli noen etterspill i forhold til entreprenøren?

– Dette er noe som gjenstår å avklare. Nå er fokus på å få alt klart til skolestart, og så får vi ta de kontraktsmessige tingene når vi har flytta inn og vet nøyaktig hvor vi står, sier Hille.

Han påpeker at de fra fylkeskommunens side ikke skal være urimelig så fremst innflyttinga kan komme i gang snarlig. For på enkelte områder begynner det å haste.

– Vi har flere lokaler vi i prinsippet skal være ute av 1. juli fordi andre skal overta. Dette gjelder lokalene vi har leid i Sørreisa og på Fagernes, samt i lokalet hvor ambulansefag har holdt til, opplyser Hille.

Aktuelt å leie folk

Forsinkelsen kan også føre til ei annen utfordring i forbindelse med innflyttingsfasen - mannskapsmangel.

– Folk skal jo ha ferie, så da er det jo ikke så enkelt.

– Er det aktuelt å leie inn folk for å ta flyttesjauen?

– Ja, det er veldig aktuelt, sier Hille.

– Er det lenge siden dere ble klar over at det kom til å bli en forsinkelse?

– Nei, det er vel egentlig bare to uker siden vi ble hundre prosent klar over det da vi fikk beskjed fra entreprenøren om situasjonen. Vi har jo selvfølgelig gjort oss våre tanker om ståa før, men det er ikke vi som bygger og dermed måtte vi vente til utbygger trakk en konklusjon, sier Hille.

Nybygget til Senja VGS er på 5.000 kvadratmeter, og skal huse hovedsaklig yrkesfaglinjer - restaurant- og matfag, teknikk og industriell produksjon, service og samferdsel, transport og logistikk og ambulansefag. I tillegg skal ei tilrettelagt avdeling for elever med spesielle behov flytte inn.